torstai 21. helmikuuta 2019

Koiratanssia seuraavaksi

Kaverillani Annalla lienee osuutta siihen, että olen alkanut kiinnostumaan koiratanssista. Erityisesti vaan htm:stä, mikä perustuu seuraamiseen ja sen eri variaatioihin. Ensin kiinnostuin ihan pikkusen ja kohta vähän enemmän. Jostakin löytyi myös pari laulua, joiden rytmityksen pystyin tuntemaan. Vinkki oli, että laita musiikki soimaan ja videoi omaa liikkumista siinä koiran kanssa. Toki Lee oli ihmeissään näistä minun kokeiluista, mutta sieltä syntyi nyt kipinä kokeilla tänä keväänä koiratanssiohjelman rakentamista ja sen esittämistä kotihallin tanssikilpailuissa. 

Annan avustuksella rakennettiin ohjelma maanantaina. Minulla oli omia ideoita ja Anna auttoi siinä, että kaikki sääntöjen mukaiset asiat tulisi ohjelmaan. Hyödynnetään niitä asioita, mitä Lee jo osaa, mutta nyt on työn alla myös liuta uusia juttuja. 
- koira seisoo paikallaan ja itse askellan paikallani siinä vieressä
- hidas seuruu ohjelman musiikkiin rytmittäen
- puolen vaihto jalkojen välistä ja oikealla puolen seuraamista
- puolen vaihto kukkanen
- uusi postio: laappa

Tuo viimeisin on sellainen posito, missä koira on edessä poikittain pää oikeaa kättäni kohden ja niin, että koira lapa on oikean jalkani kohdalla. Piti ensin miettiä pitkään, että mikä käsky tuolle asennolle tulee ja sitten muistin yhden ihanan käskyn Mureen Katrin koirilta. Katri käyttää käskyä erilaisessa liikkeessä, mutta se sopii meille oikein hyvin erottamaan sivun ja likin eli vasemmalla ja oikealla puolen olemisen. Laappaa treenaan nyt ensin ihan paikalla ollessa, mutta lopullisessa versiossa laukkaan itse isoa ympyrää koiran ollessa siinä edessä pää menosuuntaan päin. Kääk! Onnistuukohan se?

Nyt harjoittelen Leelle näitä uusia asioita, mistä on hyötyä myös rallyssa, sillä oikean puolen seuruuta tarvitaan sielläkin. Aloittelin seuruutreenit semmosella motivaatioseuruulla, missä liikun kentällä reippaasti ja vahvistan sitä, että koira tarjoaa seuraamista ilman käskyä. Leellä on tosi hyvä ilme tässä ja  meistä molemmista se on kivaa. Ei nipottavaa kriteeriä paikasta, vain halu kulkea kanssani. Sitten samaa koira oikealla, missä autoin koiran ensin oikealle puolen ja lähdin liikkumaan samalla tapaa. Naks heti siitä kun koira kulkee mukana. Otin hyvin pian mukaan käännöksiä sekä mutkia ja yllättävän hyvin Lee pysyy siinä mukana. 

Ilman koiraa mun täytyy opetella koiratanssiin liittyvät tavat, kuten miten tervehdin tuomareita mennessäni aloittamaan oman ohjelman ja olen myös miettinyt jo sitä, että miten hyödynnän oikein kehään tutustumisen kisapäivänä. Yritän treenata ohjelman myös niin hyvin, että tiedän itse lähes askeleen tarkkuudella, että mitä tapahtuu milloinkin ja sekin täytyy miettiä, että mitä teen, jos kaikki ei onnistukaan esityksessä juuri täsmälleen. Koko idean taustalla on kuitenkin haastaa itseäni uusiin juttuihin, saada erilaista näkökulmaa koiran kanssa tekemiseen ja tärkeimpänä se, että yritän vahvistaa Leen itsetuntoa onnistujaksi tehdään me sitten mitä ikinä hyvänsä. Joten katsotaan kuinka tässä käy, aikaa on kaksi kuukautta hoo-hetkeen, mikäli saan Tamskin kisoista kisapaikan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti