maanantai 31. elokuuta 2020

Toko avo-luokan korkkaus

Huomasin keväällä, että tokon piirinmestaruudet järjestetään Kyötikkälän kentällä elokuun lopussa. Saisinkohan Leen kanssa treenattua avo-luokkaa niin, että kehtaisi mennä kokeilemaan? Hetken mielenjohteesta lähetin myös Leen hakemuksen Tamskin joukkueisiin ja kun tulimme valituksi, oli se iloinen yllätys. Sitten piti käydä vähän liikkeitä läpi ja miettiä, että mitä kohtia pystytään parantamaan ja mikä vaan nyt saa luvan kelvata.

Kesän aikana saatiin kivoja tokotreenejä aikaiseksi nuorten tokokoirien kanssa ja niistä syntyi lisää treenimotivaatiota. Puuhastelin kotipihassa kierron, jäävien ja noudon kanssa. Olimme myös Nokialla harjoituskoirakkoina uusien liikkeenohjaajien koulutuksessa, missä saatiin tosi hyviä ja lähes kokeenomaisia kokemuksia. Toko tuntui positiiviselta harrastukselta ensimmäisen kerran vuoteen. Lisäksi Mari Leiviskän tokopäivässä saatiin vielä lisää ideoita ja näiden kannustamana mentiin sitten hyvillä mielin Leen kanssa kokeeseen.

Pari kuvaa Leestä tokon liikkurien koulutuksesta Nokialla.


Tuomarina toimi Riitta Räsänen, joka on ehdottoman hyvä, säännöt tunteva ja oikeudenmukainen tuomari. Liikkeet tehtiin kahdessa osassa tai itseasiassa kolmessa, kun paikallaolot tehtiin ihan lopuksi. Lee tuntui koepäivänä tosi virkeältä, se sai nimittäin levätä edeltävän päivän. Sitä olisi pitänyt verrytellä ja väsyttää kyllä, sillä Lee oli kuin lentoon lähdössä.

Ensimmäinen liike oli luoksetulo, missä Lee jäi hyvin maahan, tuli hyvää laukkaa luokse, mutta tuli suoraan sivulleni. Olin antanut käskyksi TÄNNe, mikä tarkoittaa, että tule eteeni istumaan ja eihän Lee nyt muistanut miettiä, että mitä sanottiin ja tuli suoraan sivulle vinoon, minkä vuoksi lähti 1 piste. Luoksetulo siis 9. Ollaan treenattu lähes kokonainen vuosi luoksetuloa vain pelkällä tänne-käskyllä ja siltikin se oli vaikea toteuttaa.

Sitten liikkeestä seisominen ja nyt Leen seuraaminen oli ylivireistä ja se oli kuin lentoon lähdössä. Käskyn kuultuaan se pamautti reippaasti maahan, joten tästä liikkeestä 0. Liikkeen loputtua kehuin Leetä ja se pomppasi minua vasten niin, että täräytti kuonollaan minua huuleen, että teki ihan kipeää. Tämän jälkeen laskin hiukan kehujen määrää liikkeiden väleissä, mutta toki Riittakin niistä toppuutteli.

Sitten seuraamista, missä oli paljon käännöksiä ja pysähdyksiä. Lee alkoi hiukan tasaantua. Osasi tehdä hyvin seuraamiskaaviossa 2 askelta taakse seis. Opetin sen sille viikkoa sitten, että sivulla peruutuksessa voidaan käydä istumaan, kun rallyn peruutuksessa taas ei koskaan saa istua. Seuraaminen 8.5

Tämän jälkeen päivän paras hetki, ruutu 10!

Kehä 2 alkoi estehypyllä. Tämä meni myös ihan mukavasti paitsi ei osannut tulla suoraan eteeni istumaan, joten vinoudesta lähti 1 piste, (ihan turhaan). Estehyppy 9.

Kaukot 9. Ensimmäinen ylösnousu oli vähän vajaa, mutta muuten teki oikein pompulla. Olin tästä niin onnellinen, se nousi! Vuosi sitten ei nimittäin ilmekään värähtänyt näissä, vaikka kuinka yritin koiran edessä saada sen maasta istumaan.

Liikkeestä istuminen 10. Tämäkin oli oikea työvoitto, väärä asento on tullut treeneissä kymmeniä kertoja.

Kierto 9. Vieressä ollut ruutu veti puoleensa.

Nouto 9. Hieno nouto, mutta edessä istui kapula suussa vinossa.

Paikka-istuminen 9. Haisteli maata jätössä.

Kokonaisvaikutus 8.5 ja yhteispisteet 263.5, ykköstulos ja luokkavoitto. Jee! Lisäksi Tamskin joukkueena Miinun ja Maijun kanssa voitettiin piirinmestaruus kultaa. Joukkuekuva Mervi Leppäkorpi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti