perjantai 1. tammikuuta 2021

Uusi vuosi ja uudet kujeet

 Järkyttävää, mutta joulukuussa me treenattu juuri lainkaan oikeastaan mitään. Joulu, korona ja mitä kaikkea siinä oli. Myös kokeet peruttiin joulu ja sitten tammikuulta, joten tuntui, ettei ole mitään syytä treenata. Sen sijaan lenkkeilin tosi paljon koirien kanssa ja helposti on tullut mentyä 20 km päivässä erilaisten lenkkien kanssa. Ja kun laumassa on eri ikäisiä ja erilaisilla liikuntatarpeilla varustettuja koiria, tulee tehtyä esim eläkeläisten lenkkiä ja sitten pidemmän kaavan pitkää lenkkiä saman päivän aikana. 

Sitten heräsin tänä vuoden ensimmäisenä aamuna ja jossakin sielun sopukoissa oli tavoitteet tälle vuodelle asettuneet paikalleen. Jopa tämän päivän treenisuunnitelma tuli noin vain paperille ja lähdin sitä toteuttamaan. 

Tänään treenattiin tokossa ensin ohjattua noutoa, jossa kerrattiin vain käskyt vasen ja oikea. Hyvin oli Leellä muistissa. Sitten kiertohässäkkää, jossa minulla tulee kierron jälkeisellä osuudella tosi helposti suusta oikea hyppy tai vasen hyppy. Lee lähtee helposti toteuttamaan tuota suuntakäskyä taaksepäin, ikään kuin etsimään ohjatun noudon kapuloita. Joten kirjoitin paperille itselleni, että kun koira on kiertänyt ja stoppaan sen vaikka seisomaan, niin näytän vain sen puolen hyppyä, mihin haluan sen menevän ja sanon hyppy. En vielä katsonut säännöistä, että oliko tässä kohdin tälläinen kaksoiskäsky mahdollinen. Minulle kun tuli täysin yllätyksenä, että esim luoksetulossa ei saa käyttää kahta käskyä vaan vain suullinen tai käsimerkki. Kiertohässäkän loppu onnistuu, jos en vaan itse sekoile käskyssä.

Sitten treenattiin Leelle vaikeaa juttua. Sen on  ollut tosi vaikea ohittaa hyppyjä mennessä kiertämään. Nyt kun ne sujuu, lisäsin sinne noutokapulat. Ja oli se vaikeaa, että kierto-käskyllä pitäisi lähteä kiertämään, sillä se meni moneen kertaan noutokapulalle ensin. Laitoin ne noutokapulat siihen ihan meidän eteen, jolloin se pääsi niistä nopeammin eroon ja lähti varmemmin kiertämään.

Tokossa tehtiin vielä pari tunnaria ja Lee oli varman oloinen tekijä näissä. Nyt täytyisi taas päästä tekemään niitä liikkurin kanssa, sillä liikkuri tuo heti vaikeutta Leen työskentelyyn.

Ja treeniajan lopuksi tehtiin vielä 10 min koiratanssi-juttuja kuten uutta positiota Bäk, missä Lee tulee selkäni taakse ja sitten mentiin eteen ja taakse koira jalkojen välissä. Väli-positiossa peruutus tuli meidän ohjelmaan tosi helposti.

Kirjoittelen tuohon blogin sivuun vielä tavoitteet tälle vuodelle erikseen. Joku voisi ajatella, että nyt mennään korkealentoisesti, mutta kirjoitan ne nyt siihen ja katsotaan, että mitkä kaikki sitten lopulta onnistui.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti