lauantai 18. helmikuuta 2017

Ihan mahdoton vai sittenkin mahdollista

Tänään oli vuorossa toinen kerta rally-tokon voittajaluokan kisaa Rayn kanssa oman seuran omassa hallissa. Tuomarina oli Jaana Karppinen ja heti kun näin ratapiirroksen, vajosin maan alle. Siellä olisi taas niin monta juttua, joita ei oltukaan muistettu harjoitella ja tuntui jo ennen rataan tutustumista, että harjoitteluun menee tämä kisa. 
Mutta tässä ratapiirros

Vaikeaksi meille teki radan aloituksen kukkanen (näitä on harjoiteltu vähän) sekä juosten pujottelu koira oikealla puolen. Vaikka ollaan tehty nyt tosi paljon asioita oikealla puolella, ei se vieläkään ole niin vahva puoli etteikö olisi mahdollista, että koira pyrkii sinne mukavammalle puolelle eli vasemmalle. Joten päätin tukea koiraa kaikin mahdollisin tavoin pysymään oikealla, vaikka juoksen. Tästäkään en ollut varma, että olenko muistanut edes harjoitella juoste spiraaleja tai pujotteluja oikean puolen kanssa. Harmitti, että mitä sitä edes lähtee kisoihin, kun on niin monta epävarmaa kohtaa.

Rataan tutustumisessa olin kuitenkin järki päässä ja tein tarkan suunnitelman, että miten ohjaan missäkin. Huolellisesti ja tarkasti on tehtävä joka ikinen kyltti. Lähdettiin myös luokassa heti toisena, joten saman tien rataan tutustumisesta otin koiran pois häkistä ja viimeiset virittelyt. Ray oli oikein hyvin menossa mukana.

Sitten radalle. Ray oli lähdössä oikein kiva. Minua jännitti, mutta uskoin yhteistyöhömme. 
Ekalla kyltillä eli kukkasella me on taidettu olla vähän eri aikaisia. -3 epätarkasti suoritettu tehtävä.
Sitten juosten pujottelussa selvittiinkin tosi hyvin, Ray piti kontaktia ja juoksi innolla mukana, kunnes ihan viimeisen tötterön kohdalla se lipsahti vasemmalle puolen. -10. En uusinut, koska koira teki edestakaisen pujottelun kuitenkin tosi hyvin.

Sitten kyltti 5 eli normaalivauhtiin, tässä 2 x -1. Juuri hetkeä ennen sattunut lipsahdus väärälle puolelle sekoitti vähän meidän rytmiä. (mutta ihan turhaa pistemenetystä).
Ja koska vauhdin vaihtamiskyltillä oli jotakin pientä, ei seuraava kyltti eli puolen vaihto jalkojen välistä osunut kohdilleen. Tässä otin uusimiskortin ja tehtiin tämä uudestaan, silti siinä oli jotakin erikoista koska 2 x -3. (Joku ohjaajavirhe).

Sitten on sujunut hetken matkaa virheittä, joten kyltit 7, 8 ja 9 menivät hyvin. Tuplasaksalainen onnistui, siitä itselle pieni taputus olalle.  Kunnes kyltti 10, jossa kukkanen, tässä Ray lähti kääntymään väärään suuntaan ja siitä -10 selityksessä väärä liike. No jatkettiin matkaa.
Ja taas sujui useampi kyltti hyvin. Koira eteen oikealta oikealle meni hyvin (näitä on harjoiteltu ja vartaloni ei muuten taitu tässä liikkeessä). Samoin 1-2-3-askelta koiran ollessa oikealla meni hyvin.

Seuraava -1 virhe tuli kyltillä 15, jotakin tein yhden miinuksen verran, ehkä käännös ei ollut riittävän tiivis.
Ja sitten peruutus, mitä on harjoiteltu, mutta lähti nyt ihan vinoon ja rintamat kohtasivat -10. Olin jo luovuttanut tuloksen suhteen, joten en uusinut. 

Käytösruudun Ray teki tosi hyvin ja kehuin sitä miten hyvä pikkukoira se on.
Joten yhteensä kerättiin 3 x -10, 3 x -3 ja 3 x -1. (58) Ei tulosta.

Radan jälkeen harmitti. Tulos voittajasta olisi niin kannustanut ja motivoinut, mutta eipä sille mitään mahda. Paljon parempaan pitäisi pystyä. Onneksi en ilmoittautunut maaliskuun kisoihin, näin huonot yrittää uudestaan aikaisintaan kesällä, kun saadaan liikkeitä varmemmaksi. 

Hyvää oli kuitenkin se, että Ray teki hommia kanssani. Se ei muistaakseni häiriintynyt kehän ulkopuolisista asioista. Se oli iloinen kanssani maalissa.

Kyltit, mitä pitää treenata on:
- Molemmat oikeaan ja vasempaan täyskäännös
- Pujottelut/Spiraalit juosten koira oikealla puolen
- Puolen vaihto jalkojen välistä
- Peruutus

Nyt ei uskalla treenata tänään sen enempää, sillä Petra ja Ray kisaavat huomenna agilityssä ja pikku-koiran pitää levätä jaksaakseen antaa kaikkensa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti