keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Vain vepeä

Siinä se otsikossa tulikin. Ollaan nyt täysin tämän kesälajin pauloissa ja täydessä vauhdissa rakentamassa kokeen vaatimaa osaamistasoa. Löydettiin pieni, mutta sitäkin innokkaampi veperyhmä, joten on saatu viikon sisällä paljon toistoja sekä vahvistettua kokonaisten liikkeiden palasia.

Liike 1. Veneen nouto: Tätä varten on otettu nyt monta pelkästään veneestä hyppyä veteen. Yksinkertaisimmillaan niin, että superherkku + frispii rantaan, meidät soudetaan Aronin kanssa järvelle ja mene-käskyllä Aron on nyt hypännyt pois veneestä ja uinut rantaan. Ensimmäisten treenien kaltainen epäröinti on jäänyt pois. 
Sitten on tehty semmoinen treeni, missä kaksi venettä lähtee rannasta. Toisessa olin minä Aronin kanssa ja toisessa veneessä oli Aronin rakas frispii. Koko siirtymisen ajan pidin Aronin focuksen siinä toisessa veneessä ja kun asetelma oli järvellä valmis, lähetin Aronin sille veneelle, heti kun loikkasi järveen, lensi frispii veneestä. Sai sen kanssa sitten uida rantaan. 
Vietiin tämä liike vielä lähemmäksi sitä valmista liikettä, joten sama asetelma, mutta frispiin sijaan köysi lensi veneestä. Aron lähti käskystäni veneelle, selvästi odotteli hetken frispiitä, sitten nappasi köyden suuhunsa ja vei veneen rantaan. Eli tähän täytyy saada vain toistoja lisää.

Liike 2. Ohjattu veneen nouto. 
Aron on nyt hakenut yhtä venettä suoralta linjalta. Sitten vinoilta linjoilta. Ne vinot on vaikeita, koska haluaisi rantautua lähimpään rantaan veneen kanssa. Huomasin, että jos aloin natseilemaan portti-käskyni kanssa, että pitää tulla porttien väliin, saattoi sylkäistä köyden siihen ja jättää veneen. Tämä taisi tapahtua kerran. Joten ei auta kuin vahvistaa vaan positiivisella tavalla, että mielikuva koiralla on koko ajan niin, että tämä on kivaa ja koira on taitava. Motivaatiosta täytyy pitää nyt huolta. Joten tehtiin pari helpompaa juttua kuten että Aron haki vinossa asemassa olevasta veneestä pelkän köyden ja kun tuli sen kanssa maalilinjalle, sai hirveesti kehuja ja palkkaa. Yritän saada koiralle mielikuvan, että maalilinja on kaikkein paras maailmassa. 
Eilen huomasin, että kova tuuli saattaa viedä venettä sivusuunnassa reippaastikin eri paikkaan mihin haluaisi, joten taistelutahtoa vaaditaan koiralta. Lisäksi Aron luovuttaa köydestä rannasta melko pian, kun sen tassut osuu pohjaan ja yritän olla huolestumatta tästä. Vahvistetaan ennen ja jälkeen, että köysi ja sen kiskominen on parasta. 

3. Pelastusrenkaan vienti.
Tämä on nyt meidän liikkeistä paras. Vie sen isoimman pelastusrenkaan epäröimättä. 

Luovutustilanteessa suu aukeaa köydestä vähän ennen aikojaan, joten rannasta annettu pidä käsky paria metriä ennen luovutusta puree toivottavasti tähän. Sylkäisi kerran köyden suustaan, kun vastaanottajalla oli jo makkara näkyvissä. Pitää muistaa, että kokeessa köyden vastaanottaja ei yritä saada köyttä koiralta vaan päin vastoin, koiran tulee tarjota köyttä veneelle.

4. Hukkuvan nouto.
Tätä ei olla nyt päästy tekemään, mutta treenataan tästä liikkeestä sitä kohtaa, että hypätään liikkuvasta veneestä. Ja uimakuntoa tämä liike vaatii, joten välipäivinä kerätään voimia ja yritetään uida silti mahdollisimman paljon. 

Ja meillä on koepaikka heinäkuun ekalle viikonlopulle, että sillä sitä nyt uidaan ja nautitaan. En tajunnutkaan kuinka virkistävä elementti on järvi ja sen ääressä treenaaminen. Alku ja loppulenkit tekee nauttien luonnosta, venestä ja valosta. Kesä on parhaimmillaan!

1 kommentti:

  1. Ihan huippua että kirjoitat näitä vepejuttuja, josko mekin joskus...! Meillä on ihan agikesä :) t. Raija

    VastaaPoista