maanantai 4. marraskuuta 2019

Toinen kerta rallyn voittajassa

Launtaina meillä oli Leen kanssa kisapäivä. Ylöjärvellä oli Maria Riskin tuomaroima rallykoe ja kisapaikkana Koirakoutsin halli. Oli tosi kiva mennä kisaamaan, sillä kuluneen kuukauden aikana olin panostanut rallyn treenaamiseen ehkä enemmän kuin kuin koko kesänä.


Kisaradan nähdessäni kyllä hetkeksi kalpenin. Kaikista mukavinta olisi, jos ensimmäiset kyltit olisivat tehtäviltään helppoja, että pääsee vauhtiin. Vaan nyt oli sellainen puolen vaihtojen tykitys, että kolme ensimmäistä kylttiä vaihtoivat puolta toiselle. Neljäs oli täyskäännös oikealla ja siitä oli ihan pari askelta "istu-kierrä koira"-kylttiin. Ihan vähän jännitti, mutta vähemmän kuin edellisellä kerralla.


Lee tuntui tosi kivalta verrytellessä ja verryttelin sitä melko vähän. Otin häkistä uudelleen edellisen koiran mennessä radalle ja tein ihan pari pikku juttuja ja sitten kehään. Lee tuntui tosi hyvältä.


Eka kyltti oli istumisten kautta puolen vaihdot. Olin itse epävarma ekalla kyltillä ja Lee luki käteni asennosta, että tehdään pyörähdys ja niinhän se pyörähti vaikka piti istua perusasentoon. Tämä oli hyvä, että se tapahtui heti tässä ekalla kyltillä, sillä jännitys loppui siihen ja sisuunnuin itse, että nyt täytyy ohjata koiraa parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmoitin uusivani ja siitä se sitten lähti. Etenin rauhallisesti tehden kyltti kerrallaan ja päästiin toiseksi viimeiselle kyltille virheittä. Siellä oli peruutustehtävä, mistä tuomari muistutti rataantutustumisessa, ettei siinä saa pysähtyä. Me ei ihan osata tätä vielä täydestä liikkeestä ja aloin empimään sitä entisestään. Jo lähestyessä aloin lyhentää askelta, mikä johti siihen, ettei Lee tiennyt kyllä yhtään, että mitä ollaan tekemässä. Joten se peruutti aivan vinoon. Siitä aivan oikein kympin virhe.


Lopputuloksena oli 87 pistettä eli uusiminen -3 ja -10 peruutuksesta. Luokassa oli 7 lähtijää ja taso oli kova, sillä kaikki saivat hyvän tuloksen. Rata ei ollut mielestäni mikään helppo, mutta ei mikään mahdoton. Kylttivälit oli muutamaa kohtaa lukuunottamatta väljät ja rauha suorittaa tuki onnistumisia.


Eniten oli kuitenkin iloinen minun ja Leen yhteistyöstä. Lee piti kontaktin koko radan, se kuunteli kaiken mitä sanoin, noudatti ohjeeni ja oli vaan niin ihana. Sen kanssa oli makeeta tehdä rallyn tehtäviä. Tykkään siitä ihan kamalasti ja en malta odottaa, että koska päästään kisamaan uudestaan. Vielä yksi rallytokokäynti on suunnitteilla tälle vuodelle, mutta olen itse koetoimitsijana seuraavissa kotikisoissa, joten joulukuussa sitten taas. Käytännössä harjoittelu on kuitenkin siirtynyt jo Mes-luokkia varten, joten jatkamme ahkerasti harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti