lauantai 21. maaliskuuta 2020

Erilainen kevät

Ei varmaan kukaan uskonut, että tästä keväästä tulee näin erilainen. Korona muutti meidän kevään harrastusrintamalla ainakin ihan täysin. Kalenteri oli täynnä kokeita, sovittuja treenejä, rallyvalkun leiriä, muistutteita soitto ajoista tuleviin kokeisiin ja sitten yhtäkkiä kalenteri tyhjeni täysin. Ja nyt kun ei ole mitään varmuutta tulevasta, on myös treenaaminen löysempää. Saan parhaiten aikaiseksi, kun on tavoitteena päivämäärä tai tietty koe. Nyt ei ole mitään päivämääriä, joten on sillä tavalla rennompaa, että voi mennä useampi päivä vain lenkkeillen. Ja me ollaan sentään treenailtu ympäri vuoden aikas aktiivisesti. Sanotaan myös, että koirille tekee hyvää myös tauko, mutta vastahan Lee oli helmikuun täysin tauolla nenätulehduksen vuoksi. Huomaan kaipaavani Tamskin hallia ja säännöllisiä viikkotreenejä. Nyt halli on suljettu ja treenaaminen täytyy vain suunnitella tehtäväksi toisella tapaa. Toisaalta käy mielessä, että mitä jos vaihdetaan täysin vapaalle ja unohdetaan kaikki harrastukset?


Koiratanssia muisteltiin torstaina Taidogas-hallilla. Tämä halli antaa toistaiseksi varata treenivuoroja, joten varasin sieltä huomisellekin yhden tunnin, että Petra pääsee tekemään agi-tekniikoita Codyn kanssa. Testailin meidän uusia juttuja, kuten käskyä "pääkky", missä Lee makaa leuka maassa. Samoin testailin myös "väliä", missä Lee kulkee suoralla jalkojen välissä nenä eteenpäin. Uutena temppuna on opeteltu käskyä "kumarra", mikä tulee sitten meidän tulevaan ohjelmaan myös. Treenattiin myös peruutus-sivuaskel sarjaa ja siinä kaveri naksutteli siitä, että koira on kaiken aikaa suorana sivullani. Seuraavaksi työn alle pitäisi ottaa sivuaskeleet oikealle koira oikealla puolen ja puolen vaihto takaa pitäisi myös sujua pelkällä suullisella käskyllä, joten siitä häivytetään käsiapu pois. Näitä kaikkia voi treenata ihan kotona, että sillä tavalla ei hallia tarvita.


Meillä on metsät jo lähes täysin sulat, joten aloiteltiin jälketreenit aikaisemmin kuin minään muuna vuotena. Tallasin perjantaina Leelle 400m pitkän jäljen, keppejä oli 5 kpl. Janalla Lee ei yhtään muistanut mitä tarkoittaa edessä ja ensimmäisellä lähetyksellä se vaan sinkosi johonkin. Samoin toisella. Kolmannella meni suoraan, mutta oikaisi jäljelle ilmavainulla. En ottanut sitä tästä pois kun ajattelin, että pitää tätä nyt sitten keväällä työstää jonkin kaverin kanssa rauhassa. Voitaisiin tehdä ekat janat sillä, että jäljen tallaaja ja janakohta näytetään Leelle, jolloin sillä on mielikuva lähetysvaiheessa, mihin sen tulee mennä. Kaikki kepit löytyi ja jäljen ajo oli todella hyvää. Lee oli kyllä ihanan innokas, niin kuin talven jälkeen kuuluukin olla.
Tein myös Codylle jäljen, pituutta 180m ja kaksi namipurkkia sinne matkan varrelle. Laitoin myös kokeeksi yhden jälkikepin, mutta keppien ilmaisusta ei Cody tiedä vielä yhtään mitään. Jälki olisi voinut olla heti paljon pidempi ja paremmalla paikalla, mutta nyt tuli hätiköityä vähän turhan pienelle paikalle lyhyt pätkä. Cody kuitenkin jäljesti todella hyvin, löysi ne namipurkit, minkä avulla pääsin palkkaamaan hyvää jäljestystä. Se myös reagoi jälkikeppiin pysähtymällä haistelemaan sitä, mikä oli tosi hyvä havainto. Cody oli jäljen lopussa vähän hämmentynyt suurista kehuistani ja oli vakavan näköinen, ikään kuin pettynyt, ettei saanut tehdä enemmän. Lupasin sille, että tehdään pian lisää, sillä niin kiihkeä ja aktiivinen kun Cody on, se tarvitsee myös toisenlaista väsytystä kuin täysillä meneminen.
Eniten ollaan nyt ulkoiltu ja lenkkeilty. Metsissä liikkuu myös ihmisiä enemmän kuin koskaan, joten hienoa, että koko suomi liikkuu, mutta hassua, miten paljon tulee vastaantulijoita. Lumet on poissa, joten nyt aloitetaan innokkaasti kaikki maastolajit, kun hallitreenit on tauolla.
Näin sulaa meillä jo on. Kuvassa Cody ja Lee spurttailee.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti