torstai 5. marraskuuta 2020

Rally ja koiratanssikoe


Viime viikonloppua piti viettää rallyn valmennusrenkaan leirillä Kannuksessa, mutta leiri peruttiin koronan vuoksi. Harmi, kun olin jo anonut sille viikonlopulle viikonloppuvapaan töistä. Ja pitihän se sitten hyödyntää, joten nopeasti menin virkkuun katsomaan, että löytyisikö siihen jotakin korvaavaa ohjelmaa. Hyvällä tuurilla sain koepaikan Krista Karhun tuomaroimalle rallyradalle Ylöjärvelle lauantai aamulle ja toisen koepaikan samalle päivälle koiratanssikisoihin kotinurkalla olevaan Taidogas-halliin. Joten se oli semmoinen kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Rallykisassa pääsimme ensimmäiseen rataantutustumisryhmään, joka alkoi klo 8.30. Todella näppärää on kyllä kisaajan kannalta tälläiset 10 koirakon pienryhmät. Rataan oli helppo tutustua pienessä porukassa ja suoritukset olivat nopeasti ohitse. Kolmen parhaan kisakirjat jäivät paikanpäälle ja muut saivat lähteä suoritusten jälkeen kotiin. Loistavaa, sillä olin jo klo 10 takaisin kotona koiran kanssa.

Krista oli tehnyt ihanan mes-radan. Sellainen, missä mentiin sujuvasti koko ajan eteenpäin ja tehtävät olivat meille helppoja. Tai niinhän minä luulin. Leen kanssa tehtiin kuitenkin virheetöntä settiä ja yksi -1 ov tarttui matkaan. Lähes loppusuoralla oli kyltti "liikkeestä maahan kierrä koira" ja tämä koitui nyt meidän murheeksi. Lee nimittäin tarjosi maa-käskyllä liikkeestä istumista, jolloin sen peppu painui nopeasti istumaan. Voi kääk. Tajusin nopeasti, että uusittava tämä on, mutta uusinnalla Lee teki sen uudestaan. Joten yhdestä liikkeestä maahanmenosta saimme -13 virhepistettä. Lee on nyt useammassa treenissä tehnyt sitä, että se se tarjoaa istumista kaikissa jäävissä vaikka liikkeestä maahanmeno on ollut sille aikaisemmin tosi varma juttu. No ei ollut tänäänkään meidän vuoro vielä kerätä niitä valioitumiseen tarvittavia tuloksia, kun lopputulos oli 86 pistettä. Lee oli kuitenkin tosi kiva siellä radalla, joten ei muuta kuin seuraavaa rallykisaa kohti. Ehkä jonain päivänä onnistumme.

Iltapäivällä kävelimme Leen kanssa Taidogas hallille, sillä asutaan ihan siinä vieressä. Ei ole koskaan kyllä ollut näin lyhyttä kisareissua. Suomen partacolliet olivat järjestäneet sinne koiratanssikisat ja olin ilmoittautunut Leen kanssa htm avoluokkaan. Meillä on ennestään jo kaksi kumaa avoimesta, mutta myönnän olevani hieman koularin perään, sillä kolmella kumalla saisi koulutustunnuksen. Toisaalta emme ole harjoitelleet koiratanssia nyt viime kevään jälkeen oikeastaan yhtään, joten Lee ei olisi ollut vielä voittajaan valmis. Menimme siis kisaamaan vanhalla ohjelmalla eli wolf-biisillä, johon olin vain lisännyt sivuaskel-peruutussarjan.

Itse suoritus meni ihan hyvin, vaikka etukäteen oli haastava saada ohjelma mahtumaan 11m x 11m kokoiseen kehään. Lee osaa ohjelman jo ulkoa, joten siinä se isoin haaste taisi ollakin. Lee lopulta voitti tämän avoimen luokan pistein 21,70 mutta sillä ei saanut silti kunniamainintaa. Kaikki tuomarit toivoivat teknisesti vaikeampaa esitystä, mikä oli hassua, että ihan samalla ohjelmalla sai vanhojen sääntöjen mukaan kunniamaininnan. Tuomareiden mielestä esitys oli kaunis ja siinä näkyi meillä se yhdessä tekemisen meininki, mutta yksi tuomareista oli sitä mieltä, että koreografia oli lähes insinöörimäinen ja toivoi sitten jotakin muuta tilalle. Onneksi Salla, meidän koiratanssikoutsi iloitsi, että olen vihdoinkin oppinut esiintymään ja liikkumaan siellä kehässä, sillä silloin kun aloitettiin tämä laji, itki Salla, etten voi marssia kehään tokoseuruulla selkä jäykkänä. Ja toinen mitä on pitänyt opetella, että koiraa ei saisi tuijottaa esityksen ajan vaan katse pitäisi suunnata tuomareihin tai ylipäätään ylöspäin ja tämäkin on ollut vaikea juttu minulle.

Koiratanssi on kuitenkin tosi hieno ja koukuttava laji. Olemme treenanneet nyt todella ahkerasti sitä ja harjoitelleet uusia juttuja. Tarkoitus olisi osallistua marraskuun lopussa Jyväskylän kisoihin ja ensiesittää Skyfall-ohjelma. Ilmoitin meidät kuitenkin vielä avoimeen luokkaan, sillä uudet positiot ja siirtymät eivät valmistu millään kolmessa viikossa. Uusina juttuina on nyt käsky ”väli”, missä Lee on jalkojen välissä ja teemme käännöksiä siinä. Ohjelmassa on myös sivuaskeleet seuruussa koiran ollessa niin vasemmalla kuin oikealla ja tuo jälkimmäinen vaatii vielä ihan päivittäistä jumppaa, että Leen takapää pysyy suorana. Ja sivu-askeleet pitäisi tehdä vielä niin, etten katso koiraa lainkaan vaan tuijotan ikään kuin taivaalle. Sikavaikeeta! Skyfall kun kertoo siitä, kuinka taivas tippuu meidän niskaan ja yhdessä selviämme siitä. Minun pitäisi ilmentää ohjelmassa jääkylmää Bond-muijaa ja Lee taitaa olla se Herra Bond. Voi tirsk, mutta kuka leikkiin ryhtyy, niin se leikin kestäköön.

007: Skyfall - 180 Gram (2LP) [Import] | CDON

Hopea-asun ja ”välikäskyn” testailua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti