sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kotiläksyjä

Kesälomassa on kivaa se, että aamulla voi mietiskellä mitä tänään tehtäisiin.  Treenihallin varauskalenterissa oli jostain syystä ;-) kovin tyhjää, joten suostuttelin Petran kaveriksi ja lähdettiin treenailemaan. Mukaan kaikki koirat ja alkuverryttely Savon tien metsäisellä polulla.

Aron treenasi Jari S:n antamia kotitehtäviä. Tein neljän hypyn suoran, jossa hypyt olivat vinoittain toisiinsa nähden. Petra oli pallon kanssa toisessa päässä ja sovittiin, että tiputtaa pallon heti, kun näkee Aronin hyppäävän viimeisen riman yli puhtaasti. Pätevä 10 vuotias hoiti hommn hyvin. Ensimmäisellä kerralla heti ensimmäinen rima tippui, Aron oli ilmeisesti liiankin focusoitunut Petraan ja palloon. Keskeytin hypyt heti ja uusi aloitus. Nyt Aron hyppäsi superhyvin ja keskittyen joka hyppyyn. Sitten sama hyppysuora takaisin päin, tämäkin puhtaasti.

Tämän jälkeen tehtävä vaikeutui niin, että suora jatkuikin isolla kaarevalla ympyrällä, jossa oli pituus, muuri ja hyppy. Petra oli palkan kanssa hypyn takana ja Aron saisi plkan, mikäli suorittaa kaiken puhtaasti minun juostessa täysillä mukana. Ja näin Aron teki, hyppäsi loistavasti.

Tähän kohtaan Aronin tauko, sillä oli Rayn vuoro. Ray on Petran japaninpystykorvapentu ja täysin Petran koira. Ikää tällä hetkellä 14 viikkoa. Petra vastaa pääsääntöisesti Rayn hoidosta ja koulutuksesta, toki autan Petraa melko paljon. Ja välillä kouluttelen pennulle joitakin pohjia, että Petran on helpompi jatkaa. Tällä hetkellä Ray on harjoitellut istu ja maahanmenoja, paikalla olemista istuen, suoria luoksetuloja sekä näyttelyseisomista käsimerkistä. Agilityesteistä se juoksee putkeen kun Petra kutsuu sitä toisessa päässä sekä joitakin siivekkeiden välistä juoksuja. Tänään Ray pääsi ensimmäistä kertaa Sdp halliin, jossa se oli heti kuin kotonaan.

Petra ja Ray harjoitteittelivat kahta erilaista putkea ja sitä, että Petra lähettää Rayn putkeen ja juoksee itse toiseen päähän ottamaan vastaan. Välillä tämä onnistui, välillä Ray juoksi Petran perään.

Toisena harjoituksena aloitettiin pujottelun opettaminen verkkojen avulla ja muuaman toiston jälkeen Ray meni kuuden kepin pujottelua. Makupalakippo verkkojen toisessa päässä ja pentu viedään toiseen päähän. Mukaan kehuja ja kannustusta. Se on niin ahne, että makupalakippo saa sen tekemään mitä vaan.

Aron jatkoi vuorollaan hyppäämistä, nyt mentiin suora, sitten ympyrälle, ympyrältä kohti lähtöpistettä, joten leikkasin koiran takaa ohjaten sitä alkusuoralle. Tässä rima tippui pari kertaa juuri silloin kun leikkasin takaa. Hain vielä selkeämpää ohjausta ja jo alkoi onnistua.

Ray kävi tässä valissä tekemässä toistoja omiin harjoituksiin ja Aron oli tauolla.

Aron teki viimeisellä kierroksellaan ympyräharjoituksen myös toiseen suuntaan, hyvin rimat pysyi ylhäällä.  Pituus, muuri ja minä juoksemassa rinnalla ei aina ole ollut helppoja eli huomasin itsekin kehityksen menneen eteenpäin.

Lopuksi kerrattiin vielä puomin ja keinun kontaktit. Petra oli kontaktien päässä ja vapaa-sanasa sai nakata pallon Aronille. Itse hidastin omaa vauhtiani tarkoituksella, halusin vahvistaa itsenäisiä kontakteille menoja ja näissä kyllä onnistuttiin suht hyvin. Vauhtia voisi olla enemmän ja sainkin sitä, kun jätin koiran muuri-esteen taakse ja otettiin sieltä vauhtia puomille. Aronin keinu on aika hidas, mutta olkoon sen parantaminen seuraavan treenikerran tehtävä.

Lopuksi pääsi Elviskin. Tehtiin neljästä eri putkesta pieni rata ja Petra sai ohjata. Petra sai juosta ihan tosissaan ja Elviksellä oli kivaa. Neljännen putken kohdalla se ohjautui
usein putken sijaan a-esteelle, mutta eipä tuo haitannut. Tarkkuutta vaan Petralle lisää :-) Lopuksi Petra otti Elviksen anssa kolmen hypyn suoraa ja hauskaa näytti olevan.

Petra olisi halunnut harjoitella agia vielä Aronin kanssa, mutta tässä vaiheessa oli jo parempi lähteä jäähdyttelykävelylle koko porukan kanssa. Siinä sdp:n lähellä kulkee sellainen virtaava puro. Toki Raynkin piti päästä sinne vilvoittelemaan ja hyvä ettei virta vienyt koko pentua.

Koskenvartija Aron


Ray näyttää kovin ripakintulta uituaan virrassa...


Iltasella piiskasin itseni vielä Aronin kanssa palauttelevalle ravilenkille. Kesäloma on
kulunut enemmän ja vähemmän laiskotellessa ja nyt saa riittää. Vettä satoi täysillä, mutta sehän tietää sitä, ettei vastaantulijoita ole ruuhkaksi. Joten Aron juosta jolkotteli vapaana ja itse hölkäten perässä. Kierrettiin Suoramajärvi ja 50 min juoksua yhtä soittoa, olin tyytyväinen itseeni. Tosin aivan litimärkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti