torstai 28. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäiset agikisat

Ai että oli kivaa eilen agikoissa. Aronin kanssa startattiin vuoden ekoissa agikisoissamme. Luksusta nämä oman seuran kisat, kun iltakisat oli vain kakkosluokille. Osallistujia oli melko vähän, joten pari tuntia ja kaksi rataa. Ja minä niin arvostan meidän hallin olosuhteita, kun on tilaa lähteä suoritukseen ja sekä palkata maalin jälkeen. Ulkoiset keli-olosuhteet vaan oli haasteelliset, kun tiet oli peilijäässä. Minulla tietysti kivat talvicrocsit, jotka vaan lipsuu suuntaan jos toiseen. Onneksi sain Räsäsen Minnalta Ice bugit jalkaan lämppälenkeille ja kyllä jokaisen itseään kunnioittavan pitäisi hommata sellaset. Ei meinaan lipsunu.

Mutta sitten itse suorituksiin. Tuomarina oli Mika Jalonen ja agiradassa ol yksi vaikea kohta. Siinä piti tulla radan toisesta päästä renkaan, lähes suoran putken ja hypyn kautta tekemään hallin toiseen päähän takaakierto. Millä ihmeellä mä ikinään ehtisin. Oli vaan päätettävä, että sillä hetkellä kun koira on putkessa, mun on kiihdytettävä niin lujaa kuin ikinä ja päättäväisesti vaan juostava sen takaakierron siivekettä kohti. Ja se onnistui. Luulin juoksevani oikeasti lujaa, mutta videolla se on lähinnä kuin sotanorsun tömpsähtelyä. Ehdin kuitenkin ja siitä menikin seuraavalle esteelle vähän suunnitelma sekaisin, mutta pelasteltiin se hätäpäisesti. Loppusuoralle saakka oli nollaa tulossa, kunnes keppien sisäänmenolla vaan mokasin ja siitä -5. Yhtään nollarataa ei tullut, joten tällä vitosella sija 2. luokassa ja pääsi palkinnoille.


Hyppyrata oli helpompi vaikka siinäkin oli kohtia, missä piti olla parissakin kohdassa valmiina ennen koiraa. Ohjauksellisesti tämä oli minulta huono rata, en malttanut aina ohjata loppuun saakka ja yksi takaakierto oli räpistelyä. Silti kepit meni nyt hyvin ja yksi rima, joten -5 tästäkin. Tällä vitosella sija 5.
https://m.youtube.com/watch?v=Kv9VXmlVHtE
Nollaradat on siis niin lähellä, joten hyvä tästä tulee. Näistä kaksi -5 tulosta taulukkoihimme lisää, olikin jo viides ja kuudes vitonen kakkosluokasta. Vaan ei hyllyjä :) Aron kyllä hyppää nyt hyvin ja jotenkin tiedän, miten se ohjautuu esteille. On se rakas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti