torstai 7. kesäkuuta 2018

Treenikesää

Kuluneella viikolla on ehditty treenailla vaikka mitä. Kun olen kesälomalla, ei ole kuin aikaa. Eniten aikaa nauttia treenien suunnittelusta ja niiden sujumisen pohdiskelusta. Aikaa laittaa treenikavereille viestiä, että mennäänkö, mikä aika vaan sopii. 

Lee otti maanantaina ohjelmistoon kaikenlaiset paikallaolemiset. Tein niitä kotipihassa ja kuvista voi päätellä, että Lee toki treenaisi enemmän vauhdikkaita luoksetuloja ja pallon lentoa, mutta tehtiin namipalkalla erilaisia seesteisiä juttuja. 

Seisomista paikallaan

Makuuta kyljellään

Ja paikallamakuun sfinksi-asentoa

Tein erilaisia jättöjä, kuten liikkestä maahanmenoa ja seisomista ja Lee opetteli, että haluttu asento pitää säilyttää, vaikka kierrän sen takaa. 
Lee vastasi oikein hyvin tähän treeniin. Se keskittyy niin hyvin ja haluaa tehdä parhaansa. 

Seuraavana aamuna tuli viesti, että tilaamasi paketti on saapunut postin noutolaatikkoon. Käveltiin Leen kanssa hakemaan paketti. Samalla treenattiin paikalla seisomista kaupan edessä ja saatiin hyviä häiriöitä ohikulkevista ihmisistä. 

Kotona avattiin paketti ja siellä oli Leen 1-vee synttärilahjat. 

Lee pääsi myös Taidogas-halliin tekemään tällä viikolla hyppytekniikkaa. Se saavuttaa sen maagisen yhden vuoden iän, mitä olen pitänyt itselleni rajana, että ennen sitä ei hypätä esteitä. Olin tehnyt jo aikaa sitten päätöksen, että en halua kuormittaa kasvavan koiran kehoa ennen aikaisesti hyppäämisellä enkä tiukoilla kierroilla tms, joten Lee on kevään aikana tehnyt hyppytekniikkasarjoja ihan muutaman kerran. Niissäkin ilman esteitä pelkkien pötkylöiden avulla. 

Lee aloitti neljän esteen perussarjalla, johon lisättiin viides tokohyppy suoran päähän. Aina muutaman toiston jälkeen pidettiin tauko ja muutettiin sarjaa jotenkin. Treenit huipentuivat kuvan mukaiseen sarjaan. 

Tämän sarjan Lee teki edestakaisin liikkeenä. Sarjan päässä oli namikippo, mille lähetin sen. Namin syötyään se kääntyi ja kutsuin sen takaisin luokseni. Sarja onnistui todella hyvin, mutta takaisin tullessa kaksi viimeistä estettä meni vähän huolimattomasti, koska se keskittyi niissä jo katsomaan minua ja kädessä olevaa lelua. Pientä hienosäätöä ja toisella toistolla tiputin lelun jalkoihini Leen mennessä poispäin ja yritin itse olla mahdollisimman seesteinen sen minua kohti hypätessä. Näin onnistui jo paremmin. Jatkossa tämä sarja työstää Leetä kohti pk-metrisen hyppyä. 
Nyt olin tosi tyytyväinen Leen kehonkäyttöön ja asenteeseen, joten jos ensi viikolla tehtäisiin seuraava hyppysarja. 

Kuluneella viikolla on käyty kahdet vepetreenit. Näissä Lee on opetellut hyppämään veneestä veteen ja uimaan luokseni rantaan. Ensimmäisellä kertaa se hyppäsi pitkän laakahypyn pois veneestä ja tuli tosi hienosti. Seuraavalla kerralla se hyppäsi niin, että se samalla sukelsi. Tämä ihmetytti Leetä ja se saattoi jättää veneestä hyppyyn nyt pientä epäröintiä. Tänään sain kutsua sitä rannasta luokseni monta kertaa, mutta tajuttiin yksi homma. Lee luultavasti käsitti, ettei se saa lähteä veneestä ilman kiinnipitäjän lupaa. Se loikkaa hienosti veneeseen ja istuu kiltisti vieraan ihmisen kanssa veneessä. Se ei vaan lähde siitä, ellei kiinni pitäjä anna lupaa. Onneksi sovessa ja aloluokassa on käytettävissä 6 kpl käskyjä, joten sen suhteen ei hätää. Tänään, kun veneessä Leetä pitänyt ihminen sanoi Leelle, että mene vaan, se oli lähtenyt välittömästi hyppäämään veneestä pois ja ui hyvin luokseni. Katsotaan tätä siis ensi viikolla, että jos kutsun rannasta ja veneessä pitäjä antaa samaan aikaan luvan, saammeko Leen tulemaan luokseni yhdellä kehoituksella. 

Lee on myös opetellut uimista veneelle ja saa sieltä köyden, mikä suussa se ui rantaan. Vielä sen ei tarvitse vetää venettä, mutta vene soutaa hiljakseen siinä se perässä. Näin saadaan totutettua Lee siihen, että se ui veneen kanssa rantaan. 

Lee venessä ja veneestä hyppy. Vene on jo kaukana, koe etäisyydellä. 

Mutta kyllä se sieltä tuli.


Ja tässä virittelyä, kun köysi ja vene lähtee rannasta.

Ja köyden kanssa paluuAron teki myös vepetreeneissä se maagisen jutun, mitä olen jännittänyt. Kokeilin sen kanssa veneestä hyppyä. Liikkeenä se on sellainen, etten tiedä mitä leikattu polvi siitä tykkää, mutta vepen jatkon kannalta halusin nyt yhdellä hypyllä testata, että miten sen keho reagoi. Lähetin sen huolehtien tosi hyvin, että hyppy on hallittu ja teki tosi siistin hypyn veteen ja ui rantaan. 
Aron teki myös voi-luokan köyden vientiä veneeseen, missä vienti sujuu hyvin, mutta vaikeinta sen on uida rantaan, kun se köysi jää siihen veteen. Ihan vähän sen tekisi mieli tarttua siihen köyteen samalla kun ui. Joten tässä on yksi vepen haasteista, minkä tajusin tänään. Jos nimittäin alemmat luokat rakentaa sen "köysi on upeinta mitä tiedät" -ajatuksen varaan, on se sitten vaikeaa hylätä voittajassa. Päädyin, että jatkossa esittelen Leelle köyden köytenä, mutta en rakenna sitä etenemään hetsauksen tai taistelun varaan. 

Aron pääsi myös su-iltana peltojäljelle, jonka Tuija tallasi Aronille. Jälki ei ollut kuin alle kaksi tuntia vanha, mutta nyt treenattiin esineitä. Jälki oli suorakulmio ja siellä oli 6 kpl esineitä. Aron teki ekan suoran liiankin vauhdilla ja jouduin jarruttamaan sitä ihan kunnolla. Sitten työskentely alkoi rauhoittua ja homma näytti kaikin puolin mukiinmenevältä. Maahanmenot esineillä oli jo melko kivat. Kuitenkin sen polvea säästääkseni ei olla otettu maahanmenoja enempää tällä viikolla. En halua rasittaa sitä liikaa. Pelkään, että jos maahanmeno tuntuu polvessa ikävältä, se voi yhdistyä esineisiin ja siten aiheuttaa pian negatiivisia ajatuksia, joten varovasti ja pikkuhiljaa. 

Rakas Aron

Petra ja Ray tekivät tiistaina hallilla agiltityä ja ehdin napata Raytä yhden kuvan sillä välin, kun Petra tutustui rataan. Se silmissä palava loiste, kun saa tehdä.

Tänään Ray teki kanssani ihan tosi hyvän rally-mes radan valkkuryhmän treeneissä ja siitä jäi hyvä mieli. Lauantaina on sen ehkä elämän viimeinen tokon alokasluokka ja kun se saadaan alta pois, keskitymme vain rallytokoon. Viimeinen toko siksi, etten aio käyttää enempää aikaa sen kanssa tähän. Koetta varten on  Rayn kanssa on nyt vahvistettu maahanmenoja monin lihapullin, joten olisipa Ray nyt armelias minulle.

Ja tänään onkin sitten se Leen yks vee synttäripäivä. Aika huikee kaveri se kyllä on, joka osaa ottaa rennosti, kun ei tehdäkään mitään.

Ja ne tulee Aronin kanssa sopuisasti juttuun


Virallinen 1-vuotis kuva, kaunis kiitos Jessica Ristimäki tästä mustavalkoisesta aarteesta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti