keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Bh-koe

Eilen oli jännittävä ilta. Olimme nimittäin Tavesin järjestämässä bh-kokeessa ja se oli ehdottoman mukavaa tehdä kotikentällä Niihamassa. Tuomarina toimi Kari Santikko, joka on meille tuttu tuomari jo Aronin ajoilta. Onneksi koe saatiin järjestettyä, sillä olin haaveillut tekeväni bh-kokeen heti keväällä, mutta korona sotki suunnitelmat. Ja nyt korona näkyi kokeessa niin, ettei kätelty missään kohtaa ja luin itse sirun koiralta tuomarin ja koetoimitsijan läsnäollessa. Meidän kohdalla vaan sirunlukijasta loppui juuri sillä hetkellä patterit, joten pieni hetki meni sirunlukuun, kun oli patterinvaihtoa ja sirunlukijan desinfiointia välissä.

Keli on aurinkoinen ja kentällä oli kyllä kuuma. Olin varautunut keleihin juottamalla Leetä jo kotona hyvin ja mukana oli kylmällä vedellä kasteltu froteeloimi kylmälaukussa, jonka heitin Leen selkään heti suorituksen jälkeen. Ja itse join reippaasti, mutta kyllä kuuma tuli molemmille.

Arpa-onni oli meille suosiollinen parin valinnassa, sillä saimme Sennin ja Kittyn pariksi. Tämä oli niin ihana juttu, ettei tarvinnyt jännittää sitä paria. Ylipäätään kokeessa oli vain viisi koiraa, joten kolmannelle parille oli järjestetty nollakoira pariksi. Senni sai numeron 1, joten suorittivat ensin seuraamiskaavion ja Lee numerolla 2 meni paikalla makuuseen. Ilmoittautuminen ei mennyt yhtään niin reippaasti kuin olisin toivonut ja samaten siirtymä ilmosta makuuseen oli lähinnä kuljetus, mutta hyvin Lee meni makuuseen ja pysyi siellä nätisti.

Seuraamiskaavion aloituksessa Lee heräsi leppoisista kesätunnelmista ja teki seuraamista tutulla hyvällä asenteella. Vasemmalle täyskäännöksissä sen kontakti tippuu ja ne on vähän tönköt, mutta muuten seuraaminen meni hyvin. Marssin todella reipasta tahtia, koska sillä saan myös Leen virittäytymään pk-koiran tunnelmaan verrattuna muihin lajeihin, joissa on seuraamista. Henkilöryhmässä sen kontakti taisi myös hetkellisesti tippua, koska se ihan hiukan ihmetteli isoa ryhmää, mutta selvittiin siitäkin ihan hyvin.

Liikkeestä istumisen tein pysähtymällä, mutta liikkeestä maahanmenon tein ihan liikkeestä. Parasta luoksetulossa oli, että Lee tuli suoraan eteeni istumaan, niin kuin pitääkin, mutta tämä on kyllä aiheuttanut valtavasti toistoja. Leen luoksetuloista voisi kirjoittaa koko päivän, mutta sille ei ole todellakaan ollut helppoa erottaa kahta käskyä toisistaan, sillä Tule-käskyllä tullaan suoraan sivulle (tokossa) ja Tänne-käskyllä tullaan täysillä eteen istumaan. Se on arponut laukatessa, että kumpi käsky nyt tulikaan, mikä on näkynyt vauhdin hiljentymisenä ja vääränä loppuasentona. Sitten se on tehnyt myös banaania ja jännittänyt sitä paikalla makuussa olevaa koiraa, mikä on vielä lisännyt banaania, kun se väistää sitä makuukoiraa. Tähän auttoi se, että käytiin tekemässä viikko tolkulla 3 Tänne-luoksetuloa päivässä ja unohdettiin Tule-käsky ikuisiksi ajoiksi. Ja jes, se tuli hyvällä laukalla suoraan täydelliselle paikalle eteeni istumaan. Se myös kuunteli hienosti käskyn takaa ja siirtyi takakautta sivulle. Olin tyytyväinen.

Kaupunki-osuutta ei olisi pitänyt jännittää yhtään, sillä ollaanhan me Leen kanssa reissattu viime kesänä Sveitsiin asti ja nähty yhtä jos toista ihmisvilinää. Helposti meni siis kaupunkiosuus Linnainmaan cittarin parkkipaikalla ja koehenkilöiden lisäksi oli paljon liikennettä ja ihmisiä ympäristössä. Lee oli mukavan leppoisa, jopa niin leppoisa, että nosti koipea kerran, kun piti kulkea pyörätien laidassa. Viimeinen osuus, missä koira jätetään kytkettynä yksin paikalleen oli siitä hassu, että meitä ennen oli Leen sisko Kitty maannut samassa kohtaa. Leen nenä tippui heti siihen kohtaan, missä Kitty oli ollut eikä se sen vuoksi edes huomannut, että poistuin saatika nähnyt sitä vierestä lähellä kulkenutta koiraa. Kitty oli jättänyt Leelle jonkun hajuviestin siihen asfalttiin, joten sitä lukiessa Leellä meni viimeinen osa kokeesta.  Tuomari sanoikin, että kaupunkiosuudessa ei mitään huomautettavaa.

Joten Lee sai nimensä eteen BH-tunnuksen ja nyt ne ovet aukeaa palveluskoiralajeihin.


Ja sisko sekä hänen veljensä, Kitty & Lee


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti