lauantai 27. kesäkuuta 2020

Vesipelastusta ja pk-hommia

Kesäkuu on ollut loistava kuukausi vepetreeneille. Meidän pikkuryhmä on treenannut innokkaasti välillä kaksikin kertaa viikossa, vesi on lämmintä ja aurinko paistaa.
Yritän näissä treeneissä vahvistaa paloja ja opettaa tietty myös uusia asioita niin, että koiralla säilyy odotus ja into. Kesäkuussa ollaankin vahvistettu alokasluokan liikkeitä ja opeteltu avoimen luokan juttuja. Uutena on ollut työn alla pelastusrenkaan vienti veneelle sekä avoimen luokan veneen nouto, jossa lähetän Leen veneestä hakemaan toisen veneen. Ollaan edistytty näissä hienosti, joten olisipa elokuussa mahdollisuus päästä koetilanteisiin. Vepekokeet on kaikki peruttu heinäkuun loppuun saakka, koska korona.


Viime viikolla meillä oli lapsihukkuja treeneissä ja Lee oli ihan ihmeissään tästä. Lee jopa haukkuu mennessä hukkuvalle, sillä sitä ottaa tunteisiin vedessä polskuttava ihminen. Se ui suorastaan pelottavalla raivolla kohti hukkuvaa. Heti kun hukkuva lakkaa polskimasta, myös Leen uinti rauhoittuu. Hyvin se kuitenkin nappasi patukkaan kiinni ja veti lasta kohti rantaa. Tällä viikolla olin itse hukkuva ja vetokyyti rantaan tuntui turvalliselta.


Maastolajeissa haku edistyy pikku hiljaa ja tilasin Leelle nyt hakuun oman kaulapannan ja siihen rullan roikkumaan. Treeneissä rullan ideaa on ajettu sisään irtorullien avulla, mutta seuraaviin treeneihin Lee saa rullan mukaan kaulaansa.
Viime viikolla käytiin kerran jäljestämässä ja samalla tehtiin esineruutua Pian kanssa. Jäljestyskeli oli helteinen ja nyt ensimmäisen kerran muistin onneksi ottaa vesipullon mukaan jäljelle. Lee joikin reippaasti ensimmäisellä kepillä ja silti jäljen lopussa oltiin lähes kuolla kuumuuteen. Tältä jäljeltä nousi kepit 3/4, mutta ensimmäisen keppi siltä jäi ilmaisematta, vaikka se saikin jäljestää useamman sata metriä ennen ensimmäistä keppiä. En tiedä yhtään, että miksi se ei ilmaise satavarmasti kaikkia keppejä, sillä jäljen loppupäässä keppi-ilmaisut näyttävät hyvin varmoilta ja ilmaisu on motivoituneen näköinen.


Ja loppuun laitan pari kuvaa meistä tämän viikon bh-kokeen tottelevaisuusosuudesta. Kuvista kiitos Henna Lindell. Kentällä oli paahtavan kuuma, mutta ihmeen virkeästi se Lee näyttää kuvissa kulkevan. Olenkin jo tehnyt ensi viikolle kovasti suunnitelmia, miten saadaan tottiskuvio kuntoon kokeita varten, joten ohjelmassa on laukauksia ja noutoja sekä eteenmenon opettelua. Rallytoko tai toko ei nyt kiinnosta minua lainkaan, kun olen niin innoissani näistä pk-puolen jutuista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti