torstai 10. joulukuuta 2009

Viikon päivityksiä ja tokoreeniä hakametsässä

Edellisestä päivityksestä on kohta jo viikko. Tosin mitään järin suurta me ei olla edes tehty, viikonloppuna meillä kävi koko suku viettämässä Petra 7.v ja Petteri 5.v synttäreitä ja pe-la-su tuli leivottua, siivottua ja kestittyä vieraita. Koirat sai ylläpitolenkitystä ja Aron nautti vieraiden keskipisteenä olosta, vaikkei sen synttärit nyt olleetkaan kyseessä.

Maanantaina harjoittelin Aronin kanssa hiukan esineen noutoa ja tein näin: Aron istu ja paikka, sitten vein esineen 10 metrin päähän puun taakse, palasin Aronin luo ja lähetin koiran ja sinnehän se Aron meni katsomaan, että mitä vein sinne puun taakse, se näppäränä koirana nosti esineen ja paineli välittömästi luokseni, että löyty, esine vain jäi sinne puun luo, näytin koiralle, että ei tule palkkaa ja se lähti kyselemättä takaisin esineen luo ja toi se upeasti istuen eteeni esine suussa, jes jes jes. Uusin vastaavan harjoituksen eri suuntiin kolme kertaa ja näillä kerroilla se heti nappas esineen ja toi sen luokseni. Kahdessa viimeisessä piti käyttää jo nenäänsä, sillä esine oli musta kännykän kantopussi ja pimeä ilta, joten sitä ei voinut silmillä löytää. Hyvä Aron.

Tiistaina räpelsin Aronin kanssa ruutua kotipihassa ja repellystä todella, sillä meidän pihan valo ei vaan riitä ruutureeneihin, Aron ei nähnyt mihin palkka lensi ja siten en saanut palkittua sitä oikeaan aikaan. Elvis otti tunnaria pihassa ja nyt näytti todella helpolta se meidän tunnari, missä on paljon kapuloita ja oma on piilotettu lehden alle keskelle. Helppoa sanoi Elvis.

Keskiviikkona mentiin Hakametsään ja siellä ensin ulkoilin lasten, Elviksen ja Aronin kanssa. Sitten reenailtiin siskosten Hannan ja Maijan kanssa. Aron otti seuruuta, paikalla istumista, pieni paikalla makuu ( tämä oli nyt levotonta), ruutua ja noutoa. Aronilla oli hyvä asenne, kaksi kertaa se teki pienen piip-äänen seuruun aikana, taisi olla käännöksen kohdalla. Muuten meni ikään ja tumpelon ohjaajaan nähden hyvin. Elvis otti sitten paikallamakuun Heimon ja Maijan belggarin välissä, onnistui hyvin. Sitten otin tunnarin Hannan avustamana, ensimmäisen Elvis vaan sähelsi( eikä se malttanut keskittyä etsimään?) sitten pienen suullisen kunnolla kommentin jälkeen uusi yritys ja nyt Elvis löysi haistellen sen oikean kuuden kapulan rivistä. Sitten ruutua, jossa Hanna palkkasi heittämällä lelun ruutuun, äkkiä Elvis kyllä keksi, että lelu on Hannalla ja suoran ruutuun menon sijaan laukkasi Hannan kautta. Mutta saatiin lopuksi yksi suora lelulle laukkaaminen ruutuun ja hyvä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti