sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Jälkikauden tilinpäätös

Eilen Aron ajoi vuoden viimeisen jälkensä. Meillä oli Kivimäen Riitan kanssa ollut jo aikaisemmin sovittu jälkitreffit, mutta Eino-myrsky pilasi ne. Nyt sovittuna päivänä näytti sääkartat, että lunta on tulossa, mutta jos on metsässä ihan aikaisin aamusta, ei lunta pitäisi vielä tulla. Jäljestyskeli oli kuitenkin sinänsä jännä, sillä maa oli jo jäätynyt, mutta koska jäljestettiin Hämeenkyrön kangasmetsässä, on se pohja sellainen sammalpintainen. Pinnalta jäässä, mutta kun sammaleeseen astui, petti se pinta. Joten ihan jäljestettävät jäljet oli tulossa. Jälkien vanhenemisen ajan käytiin lenkillä ja voi vitsit niiden lenkkimaastojen määrää, kun silmän kantamattomiin menee metsä-autoteitä ja polkuja. Asuisimpa lähempänä, sillä tuolla koiran lenkitys on niin makeeta. Aronilla oli kyllä aikas mukavaa Riitan tyttöjen kanssa. Ja siinä lenkin aikana alkoi hiljalleen sitä lunta sataa, joten oli oikein mielenkiintoista nähdä, miten se vaikuttaa itse jäljestykseen.

Kuvassa Riitta ja Kipinä jäljellään, lunta ei ole juurikaan maassa mutta ilmassa on.Aron meni janalla puoleen väliin suoraa, sitten vähän vasemmalle vinoon, jälki meni oikealle. Aron meni muutaman metrin yli jäljestä, kääntyi sieltä ja lähti oikeaan suuntaan. En puuttunut hommaan mitenkään, en halua siihen mitään painetta. Jälki oli 900m pitkä, kepit 3/4, joista ykköskeppi jäi nostamatta. Hyvin Aron jäljesteli ja kiva kohta oli sellainen, missä mentiin hiekkaa pitkin sellaisen hiekkateiden risteyksen yli, sieltä Aron nousi pienelle sammalkukkulalle ja sitten taas jatkoi sammalpohjalla. Ensi kaudella voisi ehdottomasti yrittää hyödyntää lisää noita hiekkamonttuja/ paikkoja. Hyvin Aron ratkoi jäljellä olleita haasteita, mutta voisi olla kulmissa tarkempi. Kiitos Riitta mukavasta seurasta ja treeneistä.

Tähän samaan yhteyteen on hyvä pitää tilinpäätös jälkikaudesta.
Huhti: jälkitreenit 3 kpl   jälkikepit 14/15    jäljestysmatka 2500
Touko/Kesä: jälkitreenit 6 kpl    jälkikoe 2 kpl    jälkikepit 29/30    jäljestysmatka 6200
Heinä: jälkitreenit 6 kpl     jälkikepit 20/25   Jäljestysmatka 5600
Elo: jälkitreenit 3 kpl    jälkikepit 5/8    jäljestysmatka 2200
Syys: jälkitreenit 3 kpl    jälkikepit 13/16    jäljestysmatka 1300
Loka: jälkitreenit 2kpl   jälkikepit 6/6    jäljestysmatka 1480
Marras: jälkitreenit 3 kpl   jälkikepit 10/12    jäljestysmatka 2100

2013 Yhteensä jälkikepit 97/112 ( 15 jäljille asetettua keppiä jäi ilmaisematta) keppiprosentti 86.6
Jälkimatka 23.580

Itselläni oli mielikuva, että jäljesteltiin paljon, mutta tilastot kertoo toista. 3 jälkitreeniä kuussa ei ole paljon. Sitähän sanotaan, ettei se määrä vaan laatu. Alkukaudesta keppiennosto oli lähes 100%, mutta loppukaudesta keppejä jäi. Tässä kohtaa mun pitää miettiä sitä palkitsemistapaa ja keinoa, millä koira haluaisi yli kaiken ilmaista kaikki kepit.

Kuitenkin seuraavalla kaudella suunnitelmani on seuraava; joka toinen jälki on pitkä jälki ja jokatoinen lyhyt 100-200. Lyhyet jäljet olisivat haastejälkiä kuten erikoiset alustat. Pitkiä jälkiä sitten vaihteleviin metsiin. Kulmatyöskentelyä pitäisi parantaa, joten niihin minun pitäisi keksiä jotain, yleensä runsaasti kulmia jäljille- teema on auttanut. Koira ei halua joka kerta selvittää tehtävää vaan alkaa olla tarkempi tämän myötä kulmissa. Samoin haluan pitää jälkitreenit mielenkiintoisina, joten siksi nuo lyhyet erikoisjäljet. Keppiprosenteissa tavoitellaan 100%. Janoilla ja jäljensuunnan valinnoissa en halua häiritä koiraa, joten siellä mahdollisimman huomaamaton läsnäolo. Kaivan tämän postauksen sitten ensinvuoden huhtikuussa esiin, kun treenisuunnitelma on tässä nyt valmiina.

Nyt saa lumi sataa ja talvi saa tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti