torstai 12. kesäkuuta 2014

Japaninpystykorvaleiri

Viime viikonloppu vietettiin etelä-pohjanmaalla, Alajärvellä Japaninpystykorvayhdistyksen järkkäämällä junnuleirillä. Petra ja Ray halusivat osallistua ja pääsin mukaan sillä ehdolla että nukun eri mökissä. Onneksi leirille tarvittiin mukaan aikuisia ja kelpasin tokokouluttajaksi. Leirillä oli luonnollisesti paljon valkoisia japseja, mutta hyvin sinne ne minunkin paimenkoirat sopeutui.

Ihanat Salla ja Soile Aarnio olivat varanneet leiriläisten käyttöön Käpyniemen lomakylän ja kaikki oltiin samassa niemessä. Heidi Haromon äiti oli leirillä ruuan laittajana ja muut aikuiset sai keskittyä leiriläisiin ja niiden koiriin. Ohjelmassa oli agilityä, rallitokoa, tokoa ja näyttelytreenejä. Siinä vaiheessa kun haluttiin säästää leiriläisten koirien voimia juoksivat lapset koira-aiheisilla rasteilla, joissa kysyttiin mm. Montako hammasta koiralla on suussa tai mitä tarkoittaa ava. Junnut treenasivat myös junior-handlerijuttuja lainakoirilla ja olipas se kivaa, kun kokeilivat kokoneilla eri rotuisilla konkareilla koiran seisottamista ja juoksuttamista. Itse opin sivusta seuraamalla vaikka kuinka paljon uutta, joten todella antoisaa!

Leiriporukka tulossa aamulenkiltä

Petra ja Ray rally-toko treeneissä. Kouluttajana Tina Ehnström-Backas.

Oikein kivalta vaikuttava laji, päästiin Aronin kanssa myös kokeilemaan ja se on kyllä hyvää mielentilan hallintatreeniä tehdä rallitoko rataa.

Leiriläisille oli tarjolla myös saunomista, makkaran grillaamista ja vaahtokarkit nuotiolla, nam! 

Minun vetämillä tokotunneilla harjoiteltiin kontaktia, luoksetuloja, ruutuunmenoja ja paikalla-oloja. 

Leirin päätöspäivänä oli kunnon leirikisat ja lapset suorittivat mm. lyhyen agiradan kaikki samalla koiralla. Kisaa käytiin myös rallitokoradalla sekä junior handler-kisassa. Joka lajista sai kerätä pisteitä ja jokainen leiriläinen sai kyllä onnistumisen tunteita.
Junnuhandlerkisaa omilla koirilla

Kertakaikkiaan mukavaa. Leppoisa ilmapiiri, hyvät ruuat ja kivat leiriläiset. Kotimatkalla oltiin Petran kanssa yhtä innoikkaita lähtemään ensi vuonnakin. Kaunis kiitos mukana olleille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti