tiistai 7. heinäkuuta 2015

Pärnu 3.-5.7

Heinäkuun kohokohta, Pärnun näyttelyviikonloppu. Kolme koiranäyttelyä, joista kaksi kv-näyttelyä yhdellä kertaa. Siihen yhdistettynä kesäloma, ystävät ja aurinko. Ihanuutta. 

Lähdimme matkaan perjantaita vasten aamuyöllä, mutta niin oli kiva lähteä, ettei väsyttänyt yhtään. Jopa Petra oli sitä mieltä, ettei ole aikomustakaan nukkua. Miten voi ollakin niin valoisaa kesällä yöllä!
Hyvin oltiin Helsingissä laivaanmeno jonossa klo 6.30. Koirat jäivät autoon laivamatkan ajaksi ja parin tunnin laivamatka meni äkkiä. Tallinnasta sitten ajettiin Pärnuun yhden pysähdyksen taktiikalla. Olin jättänyt tarkoituksella bensatankin tyhjilleen, että saatiin kunnolla otettua halpaa bensaa. Joten Pärnussa majoituspaikassa oltiin jo klo 13.

Matkaajat


Ja vautsi meidän majoitusta. Oltiin nimittäin varattu paritalo, jossa oli kolme makuuhuonetta yläkerrassa ja alhaalla hyvät tilat vaan olla. Sauna, oma piha, lemmikkieläimet sallittu ilman eri maksua: sopi niin meille. Lyhyt matka merenrantaan. Ja hinta viikonlopusta vain 390 eur. Eli erittäin edullista 4 aikuisen ja 2 lapsen majoittua. Koiria oli 5. 

Anna ja Pipsa sujahtaa majoitukseemme sisäänJa sitten kohti perjantain ryhmänäyttelyä. 
Meidän porukasta bordercolliet aloittivat. Aron ensimmäisenä handlerinsa Anne Alhon kanssa. Itse olen luopunut Aronin esittämisestä, kun en vaan osaa. Aron nostaa häntänsä helposti aivan liian korkealle liikkeessä ja kun varon sitä häntää, en uskalla juoksuttaa niin, että liikkeet olisivat eduksi. Mutta Anne osaa, joten Aron ja Anne ovat hyvä pari. 

Petra ja Alisa näyttelypaikalla


Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut muitakin bordercollie-uroksia ja oli jo hienoa, että Aron sai Erin ja Sa:n, mutta hieman korkea hännän kanto juuri kilpailu-luokassa ja serti meni luokan voittajalle. Noh, Aron oli komistus joka tapauksessa.


Anne esitti myös koko viikonlopun ajan Aronin siskon Pipsan, heille perjantaina Rop ja serti. Onnea ihanainen Pipsa.
Joten ilmankos Annea hymyilyttää.


Elina ja schapendoes Elli räjäyttivät koko potin. Elli on aloittanut näyttely-uransa vasta tämän vuoden tammikuussa, ovat hiukan myöhäsheränneitä näihin koiranäyttelyhommiin. Tämän vuoden aikana kuitenkin keräsivät kolme sertiä suomesta ja nyt oli tieto, että yksi serti riittää Viron muotovalion arvoon. Ja senhän ne nappasivat heti samantien ollen Rop. Elli liikkui hurmaavasti ihan Bis-kehään saakka olen näyttelyn toiseksi paras koira. Niin wau!! Oli aika jännää seurata vierestä, kun olivat ensin 8 parhaan joukossa ja lopulta neljän. 

Elli ja Pipsa ryhmäkehässä
Elli esiintyy

Ja lopulta!!

Ray ja Petra olivat vuorossa saman pihan toisella puolen

Sertiiii!!

Rayn sisko Minttu ja Anna saivat myös sertin ja lopulta Ray oli Rop Mintun ollessa Vsp. 

Ray jatkoi vielä ryhmäkehään, mutta siellä ei tullut sijoituksia. Ilta menikin Ellin Bis-maljaa ihmetellessä.


Ja ihastellessa ilta-aurinkoa meren rannalla


Lauantai

Porukka aamupalalla


Uusi näyttelypaikka, uudet tuomarit ja uudet mahdollisuudet.
Bordercolliet taas aloitti ja uroksissa oli kilpailua.
Aron


Kelpaako?
Tuloksena oli Eri ilman sa:ta. Viron kielisestä näyttely-arvostelusta ei ottanut sanaakaan selvää, että mitä siinä luki.
Sisko Pipsa sai kuitenkin toisen viron sertinsä ja valioitui Viron muotovalioksi.

Petra ja Ray olivat tänään ranskalaisen miestuomarin arvioitavana. 


Ja jes, serti sekä Rayn ensimmäinen Cacib. Rayllä oli jo viime kesältä yksi aikuisten serti ennestään, joten kolme sertiä -> Ee mva ja tämän jälkeen yhden sertin kautta myös Fin Mva


Anna ja Minttu, joilla myös hyvä päivä, kun cacibit on hyppysissä

Minttu oli vuorostaan Rop ja Ray Vsp

Meidän tiimi ja saavutukset

Joten iltaa vietimme herkutellen mm mansikoilla. Pisteltiin porukalla niitä aikas iso laatikko iltapalaksi. Lisäksi nautittiin merestä, Petra ja Alisa viihtyivät aalloissa, me rantahiekalla. Ja miljoonat punkit meidän koirissa.

Miksei mulla ole tälläistä merenranta taloa?


Sunnuntai

Kaksi edellistä päivää aurinko oli paahtanut aika täysillä. Nyt oli vähän pilvisempi päivä, mistä oltiin kyllä kiitollisia.
Näyttelykampaukset kuntoon ja menoksi.

Nyt japaninpystykorvat aloittivat meidän porukasta ja tuomarina oli vielä japanilainen tuomari. Tämä oli miettinyt kovasti, että kuuluuko nämä meidän japsit esittää maassa vai pöydällä, kun heidän japaninpystykorvat ovat paljon pienempiä kuin nämä meidän. 
Tuomari kuitenkin kehui kovasti Raytä Petralle ja Ray oli tänään vuorostaan rop. Cacibit tuli kuitenkin molemmille, joten valkoisten näyttely-urakka meni paremmin kuin osattiin toivoa.

Aronilla nyt kolmantena päivänä pipo jo aivan kireällä koko touhusta. Ei tykännyt enää yhtään. Ärtyneenä se provosoituu pienemmästäkin ja provosoi muita uroksia käytöksellään. Joten Aron olkoon jatkossa hyvä muissa hommissa, jätetään kauniina oleminen Raylle.
 Tänäänkin tuloksena oli Eri, johon meidän oli tyytyminen. Sisko Pipsa taisi olla myös Erin verran luokassaan kolmansia. 

Petra sen sijaan kävi auttamassa Kuutin Saria partacolliekehässä.
Porukka on tarkkana, että mitä kehässä tapahtuu.

Mutta Cacib kädessä sieltä tullaan

Petra ja veteraani SalliJa kun kaikki koirat oli esitetty pidettiin piknikkiä

Ja lähdettiin kohti kotia

Porukka kävi Tallinnan ostoskeskuksella shoppailemassa ennen kotiin lähtöä ja koirat sai irroitella nurmella. Ehdin siinä vähän Aronin mieliksi treenata rallitoko-juttujakin.
Jihaa sanoi Ray


Mutta oli niin kiva kesälomaretki, kiitos Anna, Anne, Elina, Petra ja Alisa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti