lauantai 16. syyskuuta 2017

Aronin pelto/nurmijäljet 1-3

Viikolla oli hyvät vapaapäivät ja parasta on viettää ne puuhastelemalla koirien kanssa. 
Keskiviikkona ajoin mustavalkoisteni kanssa Koivumäkeen ja matkalla tein Aronille "peltojäljen" tarkistaakseni, että miten pitkä matka meillä olisikaan sinne fh-kokeisiin. Sillä välin kun jälki vanheni, esiteltiin Leelle Koivumäkeä. Kyseessä siis Tavesin tila, loistava treenipaikka Tampereen takametsissä Aitolahden perällä. Leellä oli siellä paljon tutkittavaa, ettei näilläkään rappusilla ehtinyt pysähtyä.

Käytiin vähän metsälenkillä ja tein pikkutreenejä Leen kanssa Koivumäen kentällä. Rohkeasti Lee lähti tutkimaan paikkoja ja "montsuharrastajien" tavaroita. Naksuttelin Leelle, että mene istumaan auton renkaan sisälle ja sehän oli loistava kehonhallintatreeni. Ensin sen etutassut oli renkaan sisäpuolella ja tassu kerrallaan myös takatassut hetkeä myöhemmin. Nyt me tarvittaisiin oma autonrengas kotipihaan, että voitaisiin jatkaa tätä. 

Kahden tunnin päästä Aronin kanssa oltiin sen peltojäljellä. Se jäljesti heti autolta tien paalulle. Siinä kohtaa olin tehnyt vähän tukevamman tallauksen, ikään kuin että tästä se lähtee. Tämän kohdan Aron tsekkasi tosi tarkkaan ja lähti sitten ajamaan jälkeä. Ajoi suorat tosi hyvin, mutta kaikissa kulmissa reippaasti yli. Ihan kaikissa. Ja metsäjälkeä ajaneena se lähtee tekemään isoa ympyrää löytääkseen jäljen uudestaan. En ohjaillut enkä jarrutellut kulmissa, annoin sen itse ratkoa niitä. Samoin se löysi kaikki kolme jälkikeppiä, mitkä oli jäljelle jättänyt. Annoin tuo-käskyn, kun löysi ne. Toi kepit kyllä, mutta iloisesti purren keppejä ja vähän leikkien niillä. Näinhän me on metsäjäljillä toimittu. 

Joten jäljen päässä oli onnellinen Aron. Itse pistin merkille, että kulmatyöskentely sille pitää opettaa ja esineiden ilmaisulle pitää tehdä jotain. 

Seuraavana päivänä oltiin Katri Mureen kanssa Kyötikkälässä jäljestämässä. Tein Aronille jäljen kentän nurmelle ja laitoin kulmiin namia. Muutama nami ennen kulmaa, sitten kolme tyhjää askelta ennen kulmaa ja kolme tyhjää askelta kulman jälkeen ja sitten taas pari namia. 
Kaavio

Treeni oli todella opettavainen ja hyvä. Ensimmäisessä kulmassa Aron hämmentyi, ensin niistä nameista, mihin se ei ole tottunut, sitten siitä, että mihin jälki jatkuu. Huomasin myös, että kulmasta noin kolme metriä eteenpäin näkyi nurmessa paljon "harhajälkiä". Joku oli kovasti treenannut siinä kohdassa jotakin ja Aron ei ensin meinannut mitenkään päästä yli niistä. Lopulta se itse ratkaisi tehtävän ja ajoi älyttömän hyvin seuraavan suoran ja teki oppikirjamasen kulman sen jälkeen. 
Kulmia oli kaikkiaan neljä ja ne menivät melko mukavasti tuon ensimmäisen vaikean kulman jälkeen. Esineenä oli jäljen päässä jälkikeppi, jonka se ilmaisi, mutta jälkikepin tuominen oli ihan järkyttävä, joten pitää vaan opettaa nyt jatkossa esineiden ilmaisu makuulle menemällä. 
Katri otti videolle tämän treenin ja se oli loistava juttu. Palasin siihen videoon vielä monta kertaa, kun suunnittelin seuraavaa harjoitusta. 

Eilen sitten kolmas jälki ja tein taas Kyötikkälän kentälle. Kulmia oli kaikkiaan 6 kpl, namitukset eiliseen tapaan. Jäljen päässä namipurkki.
Kaavio

Jäljesti taas tiensä paalulle ja lähti siitä jäljestämään ilman virityksiä. Kulmista yksi oli aivan oppikirjoista, mutta 5 muuta oli sellaiset, että parantamisen varaa on. Kokonaisuudessa kuitenkin todella hyvin ajettu, suorat on sille helppoja, ehkä vauhti voi pitkällä suoralla kasvaa liikaa. 
Jäljen päässä pysähtyi namikipolle ihmettelemään, että mitäs tälle tehdään. Annoin käskyn maa ja siihen pysähtyi. Kehuin ja avasin namipurkkia/ syötiin herkut siinä makuulla ollessa. Vietettiin tässä aikaa kehujen ja herkkujen turvin. Lopulta vapaa ja mentiin vähän leikkimään fleece-lelulla. 
Aron oli niin onnellinen treeninsä jälkeen. Minä myös. Mä niin tiedän mitä tullaan tänä syksynä ja ensi kesänä treenaamaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti