maanantai 12. helmikuuta 2018

Rayn kokeenomainen toko

Eilen varattiin pienellä porukalla ja iltamyöhällä hallilta kaksi kenttää, otettiin väliaidat pois ja tadaa, saatiin iso tokokehä käyttöön. Liikkuroitiin toinen toisiamme ja yritettiin tehdä koemaisesti sekä tehokaasti. Sain videolle Rayn treenit, joten mikäs sen parempaa kuin käydä videolta läpi hyvät ja huonot kohdat ja laatia niiden pohjalta treenisuunnitelma jatkoa ajatellen. 

Kehäänmeno: seurasi kivasti mukana, mutta tämä vaatii vielä harjoitusta. Ensimmäiseen perusasentoon riitti vielä sähläystä ja Ray asettui aluksi oikealle puolelleni istumaan, mikä kertoo vain siitä, että se on vielä vähän hukassa. Palkkasin sen yhdellä namilla, kun istui sivullani. Sitten aloitettiin koemaisesti. 

Seuraaminen: nyt oli kyllä hyvä seuruu. Toki mahtui pieniä virheitä, mutta se asenne. Hitaassa kävelyssä edisti, jossakin puolessa välissä tuli pomppu, mutta muuten Ray antoi kaikkensa seuruuseen. 

Siitä siirtyminen hypylle, siirtymässä haukahtaa kerran, sosiaalinen palkkani oli vähän liian innostava, mutta liike alkaa ja siitä eteenpäin on kokonaisuutena tosi hyvä. Lopun perusasento oli vajaa. 
Siirtymä hypyn jälkeen luoksetulon aloituspaikkaan hyvä. Ray on aktiivisesti kanssani. 

Luoksetulo: tosi hyvä, mutta haukahtaa kerran ihan lopussa, ihan hetkeä ennen kuin vauhdista siirtyy sivulleni. Luoksetulo on Raystä niin kiva liike. 
Siirtymä kaukojen alkuun, kulkee hyvin mukana, mutta kolme haukahdusta. On vähän liian vireessä.

Kaukoissa käy maahan ekasta käskystä, mutta huomaan, että minulla on siinä vähän vartalo-apua käskyn vahvistukseksi. Menee maahan, mutta pomppaa sieltä ylös, autan kädellä takaisin alas ja jää nyt hyvin. Kaukoissa nousee ekalla hyvn ylös, mutta niin liikkuu takapuolikin, reipas siirtymä eteenpäin. Kun palaan koiran viereen, tulee istu-käskyn jälkeen haukahdus. Nousee ylös, mutta yksi hau. 

Siirtymä, aika pitkä sellainen, siinä jää hetkeksi haistelemaan maata, mutta saan sen mukaani. Mukavasti kulkee kanssani, hyvä perusasento siihen, mistä alkaa liikkeestä maahanmeno.

Liikkestä maahan. Nyt seuraaminen ei niin hyvää, kun osaa, ei käy ekalla käskyllä maahan, toisella onnistuu. Jää hyvin, palaan koiran viereen, nousee hyvin ekalla käskyllä ylös ja vastaa sosiaaliseen palkkaan oikealla ilmeellä, ei hauku. 

Kokonaisuutena tosi lupaavaa. Kapulan pitoa en halunnut tähän kokonaisuuteen ottaa, hinkutettiin sitä aikaisemmin kotona erikseen aika paljon ja argh kun se on ärsyttävä liike. Siinä on vielä monta pientä palasta, mitä pitää parantaa. Yritin mm. kotona semmosta, että annan Raylle kapulan suuhun ja pyydän kapula suussa siirtymään sivulle, mutta ihan on mahdoton juttu. 

Paikallaolot meni hyvin. Autoin heti ekalla käskyllä koiran maahan, ettei tule tähän nyt mitään epäonnistumisen ilmapiiriä. Jäi hyvin, pysyi kun tatti sen minuutin, nousi hyvin ylös. 

Jatkossa: 
- kehään tuloja ja ekasta perusasennosta palkka
- maahanmenoihin pitää saada lisää motivaatiota. Täytyy tehdä kuurina erilaisia maahanmenoja, niin liikkeestä kuin sivulla.
- sosiaalinen palkka vähän miedommaksi
- kaukoissa en ole pitänyt itse tekniikasta kiinni, tavoitteena on vain ollut, että menee maahan ekalla käskyllä ja nousee istumaan ekalla käskyllä. Koska tavoitteena ei ole täydet 200 pistettä, niin tässä olen päättänyt, että ykköstuloksen saa, kun tekee asennonvaihdon. Nyt alan pähkäillä, että otanko sittenkin jatkossa erikseen syyniin tekniikan. Pitää miettiä.

Hyvät treenit oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti