sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Seinäjoen rallyn bordercolliemestikset

Leellä oli eilen onnenpäivät, sillä meidän autoon tuli sen seuraksi 4 bordercollienarttua. Lähdettiin kolmen naisen voimin liikenteeseen ja autolastin koirista 3 kpl oli osallistumassa Seinäjoella järjestettävään bordercollieitten rallyn mestaruuskisoihin ja 2 oli muuten vaan matkassa. Leen osallistuminen rallyn avoimeen luokkaan oli vasta iltapäivällä, joten etukäteen oli tiedossa pitkä päivä ja paljon oman vuoron odottamista. Ajattelin, että nyt menen ensimmäistä kertaa testaamaan Leen turnauskestävyyttä ja en osaa nuoren koiran kohdalla edes ajatella, että miten reissu vaikuttaa sen suoritukseen. Jos menee pieleen, niin saan siitä hyvää informaatiota jatkoa ajatellen. Tähän saakka ollaan kisattu eniten kotihallissa ja tai kotinurkilla, joten lähdimme eniten kartuttamaan kokemusta vieraasta hallista ja koetilanteesta. Onneksi Lee on rauhallinen matkustaja ja se osaa olla leppoisasti häkissään. 

Täydet pisteet voi kyllä antaa kisajärjestelyille ja Seinäjoen hallille. Halli oli ihanan viileä, vaikka ulkona paistoi aurinko. Kisapaikalla oli hyvä puffetti, missä syötiin päivällä ihan perus lohikeittoa ja lämmin ruoka auttoi kyllä jaksamaan. Kahvit ja pullat maistui myös.  Kisakenttä oli iso, kylttien välit reilut. Lämmittely-alue ol todella iso ja vielä valmistautumis-alue oli iso. Siihen sai tulla aina yksi koira kerrallaan odottamaan omaa vuoroaan. Tuomari oli kiltti Fiia-Maria Kivioja ja radatkin helpot. Ihan kaikki mahdollisuudet siis onnistua. 

Ja niin me onnistuttiin. Lee teki elämänsä ensimmäisen 100 pisteen suorituksen. Toki tuomari oli kiltti, sillä itsestä tuntui, että sinne matkan varrelle tuli paljon pieniä epätarkkuuksia. Varmistelin käsiavuin perusasentoja, sillä kevään koiratanssissa piti opettaa Lee niistä pois ja nyt taas viime viikkoina niitä piti vahvistaa, että tässä lajissa pitää istua, kun pysähdyn.

Tällä sadan pisteen suorituksella Lee voitti luokkansa ja samalla avoimen luokan bordercolliemestaruuden. Kisakerta oli myös nyt kolmas avoimessa, joten koulari Rtk2 kilahti kuppiin. Suorituksessaan Lee oli iloinen ja ihan pikkuisen ylivirkeä muutaman pompahtelun kera, mutta muuten se teki kanssani juttuja häntä heiluen. Yksi eteen siirtyminen oli hiukan hidas, mutta kuten sanoin, tuomari oli kiltti. Palautteessa luki "nätti seuruu, iloista yhteistyötä. Sulava ohjaajankierto ja asennot". 

Päivän muusta jännityksestä piti huolen lukuisa joukko ystäviä ja tuttavia, joiden suorituksiin piti eläytyä niin, ettei uskaltanut puhua eikä hengittää. Senni ja Sansa tekivät upean 96 pisteen tuloksen mestariluokassa ja ihailen Sansan tapaa tehdä hommia yhdessä ohjaajansa kanssa. Siinä on jotain niin Käämiä ja tai ylipäätään sitä ominaisuutta, mitä ihailen Myytin koirissa. Sansan valiokello kilahti näissä kisoissa ensimmäisen kerran, joten upeaa oli nähdä tämä. Päivän aikana myös Leen sisko Venla sai avoimessa 91 pistettä, siskopuoli Ryyni alokkaassa 99. Jessican Tuli voitti Sevil-ohjaajansa kanssa alokasluokan myös 100 pisteellä. Tuija ja Ronja korkkasivat avoimen luokan hyvällä ensikertalaisen tuloksella 79 pistettä ja Annakin ahkeroi tuloksia Pipsan ja Mintun kanssa mestarissa. Päivä oli ihan tosi kiva juuri seuran, tunnelman ja yhdessä tekemisen kanssa. Tämä on sitä, mitä koiraharrastus voi parhaimmillaan olla. Kiitos kaikki ystäväni siitä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti