maanantai 9. syyskuuta 2019

Uintikauden päätös

Viikonloppu hurahti Uuraisilla. Muuramen seudun kennelkerho järjesti siellä kolmipäiväiset vepekokeet ja Lee sai sielä alokasluokan koepaikan lauantaille. Sunnuntaina lupasin olla vuorostani talkoilemassa ja hukkuvan rooli sopi minulle. Leen alokasluokan liikkeet oli oikein hyvin jo hallussa, mutta ei silti ollut tarvetta saada koepaikkaa kahdelle päivälle. Vesi oli jo aika viileää ja Lee on vielä niin nuori koira, että kiirettä meillä ei ole. Ja meillä oli vieras appari, mutta oikein mukava ja pätevä sellainen. Landseer-mies Kari oli luvannut olla avustaja ja onneksi Lee on tehnyt vepetreeneissä paljon treenejä mm Reijon avustamana, joten Lee ei vierastanut Karia lainkaan. 

Kokeen tuomarina oli Jyrki Heino; mun suosikki. Hänen tuomarointinsa on asiallista, säännöt on hyvin hallussa ja silti hänellä on hyvää pelisilmää koirien ja sään suhteen. Lisäksi rannassa tai kokeen alussa ei höpötellä mitään turhia, vaan käydään suoraan asiaan. Siksi koe meni nopeasti koirakon suorituksesta toiseen. 

Lee sai veneestä hypyssä täydet 25 pistettä ja ui ennätysnopeasti rantaan. 0,57 sekuntia on nopea suoritusaika ja se nopea uiminen on kyllä tärkeää sitten kun noustaan ylempiin luokkiin. Tämän vuoden suomenmestaruuksissa kuusi koiraa sai täydet sata, mikä kertoo, että liikkeet on melko helposti opetettavissa eikä niissä itsessään tule juuri eroavaisuuksia koirakoiden kesken. Paremmuuden ratkaisee suoritusaika. 

Esineen vienti oli jo parempi kuin kaksi viikkoa sitten sovessa, saatiin siitä täydet 25 pistettä myös. Samoin veneenhaku onnistui ihan nappiin ja Lee ui keskelle maalitolppia veneen köysi suussaan. 

Hukkuvaa Lee lähti hakemaan lähes raivolla, haukkuu siinä uidessaan. Hukkuvalla oli vaan patukka vasemmassa kädessä, minkä tajusin siinä rannassa katsellessa ja mietin, että kuinkahan tässä käy, kun meidän treeneissä patukka on aina oikeassa kädessä. Lee nappasi kapulaan hyvin kiinni, mutta ei osannut kääntyä oikein vaan ajautui uimaan eteenpäin ja siinä se taiteili vähän loittonevan kaaren. Kutsuhuudolla sain sen sitten kääntymään kohti rantaa, mutta näin, että sillä oli vaikeuksia ja näin myös, ettei se tule nyt maalitolppien väliin. Lopulta rannassa maalitolppien ohi 2 metriä ja yksi ylimääräinen käsky, joten hukkuvan haku 22 pistettä. 

Lopputulos oli ykköstulos 97 pistettä ja luokassa kolmas. Alokasluokan koiria taisi olla 6 kpl kisaamassa. Joten oikein hyvillä mielin saatiin lopettaa tämä vepekausi tähän kokeeseen ja ensi keväänä jatketaan toivottavasti toisella koekäynnillä alokasluokassa ja sen kautta ensi kesä vietetään avoimen luokan liikkeiden ja kokeiden parissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti