lauantai 21. syyskuuta 2013

Viikon varrelta

Viikon sisällä on suhattu sinne ja tänne. 
Tiistaina oli Petran ja Rayn agitunti eteläpuistossa ja Aron lähti mukaan myös. Pääsi harjoittelemaan kontaktitreeniään siellä eteläpuiston kentällä ja Petra sai parhaansa mukaan häiritä. Ensin Petra juoksi meidän ympärillä ympyrää ja huuteli Aronia, kontakti pysyi. Sitten hyppeli x hyppyjä meidän edessä ja kontakti pysyi. Houkutteli Aronia namilla luokseen, kontakti petti. Heitteli merkkikartioita ja kontakti piti. Heitti Aronia ( vahingossa) kartiolla ja luojan kiitos ei ihan osunut Aroniin vaan tippui meidän eteen, kontakti piti. Tässä kohtaa oli minulla vaikeuksia antaa neutraali hyvä-kehu vaan turhan onnellinen olin, mikä heti nostaa Aronin mielentilaa. Keskityttiin vielä hetken ja Petra mm. hakkasi hiekkakenttää tyhjällä muovipullolla siinä Aronin edessä, piti kontaktin. Petran mielestä homma oli hurjan noloa!!!!

Illalla jatkoin vielä toisen setin tätä kontaktitreeniä hakeutumalla r-kioskin eteen ja valintatalon eteen. Ihmisiä ja häiriöitä kyllä riittää. Aronin ennätys oli, että laskin mielessäni rauhallisesti kolmeenkymmeneen ja vasta sitten kehu, tämän välin tuijotin koiran kontaktia r-kioskin lasin kautta enkä katsonut koiraan. Aron piti kontaktin ja asiallisen asenteen. Pisimmät välit on olleet noin 15-20 mielessä laskettua sekuntia. Pyrin epäsäännölliseen vahvistamiseen ja välillä saa kehun 2 sek välillä ja sitten taas pidempi. Joka toisen kehun jälkeen saa namin eikä kontaktia saa namia syödessä tiputtaa. Valintatalon edessä oli vieras koira sekä toinen vieras koira kulki meidän edestä ja kontakti pysyi. Eli kyllä se vaan harjoittelemalla paranee.

Torstaina oli kehariryhmän treenit. Keharit on hauska nimitys ryhmälle, jossa kaikki on kisaavia ja nopeita agikoiria. Tehtiin kivaa rataa ja mm. takanaleikkaus onnistui monta kertaa. Sekin paranee ihmeesti harjoittelun myötä. Osasin myös niistossa lähteä ajoissa liikkeelle. Aron taasen meni kepeille tosi innokkaasti sisään, niin että edeltävässä hypyssä rima tippui pariin kertaan. Päätin etten sano hypyn päällä mitään vaan annan koiran lukea edessä olevaa rataa ja sitten se menikin kepeille ilman riman tiputusta. Keinua ja keinun kontaktia voitaisiin käydä erikseen treenimässä, kun ei tule loppuun asti suoraan ja tekee on offin vähän sivuun.

Lauantaina Aron harjoitteli kontaktipitoa ja kaukoja koulun pihassa. Kaukoissa vahvistin asennetta "kunnolla taakse" seisomasta istumaan käskyssä. Onnistui.
Tehtiin myös kehonhallintaa koulun pihan kiipeilypuomilla.

Helppoo sanoo Aron.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti