tiistai 8. joulukuuta 2015

Rallytokotreenejä

Loppuvuoden treenitavoite on harjoitella ahkerasti rallyn voi-luokan kylttejä kuntoon. Pientä takapuolelle potkimista saatiin viime viikon valkkuryhmän treeneissä, kun meitä oli kouluttamassa Tamskin rallytokohuippu Heidi. En millään muista Heidin sukunimeä tähän hätään, mutta hän on saavuttanut kultaisella noutajallaan valion arvoon oikeuttavat pisteet. Olen nähnyt heidän suorituksen mes-luokassa kerran ja miten tasapainoisen tyylikkäitä ja todella taitavia olivatkaan. No nyt tämä mukava Heidi oli meidän ryhmää siis kouluttamassa ja oli tehnyt meille radan, jossa oli tietty ne kaikkein vaikeimmat kyltit. Ja meille kun on kaikki ylemmän luokan jutut vielä vaikeita, oltiin luonnollisesti ihan sikahuonoja. Ohitin ne kyltit mitä ei yhtään osata, mutta sittenkin. 

Rata alkoi pyörähdyksellä, jonka Aron teki väärässä kohtaa, kun ei jostain syystä kuullut/ymmärtänyt ensimmäistä käskyäni. Siitä jatkettiin kaarteessa olevalle sarjahypylle ja tämä on kyllä ihan mahdoton meille. Aron pistää agimoodin samantien päälle ja oli pakko sanoa esteiden välissä odota, että pysyin mukana. Loppurata tästä eteenpäin oli niin noloa sähellystä, että jätetään radan puinti tähän. 

Anyway, käytiin Heidin johdolla asioita läpi, mitä koiran tulee osata ja millä avuin. Tokotausta pitää huolen siitä, etten itse anna käsiavuille oikein arvoa, joten liikkeet tulisi harjoitella mahd hyviksi suullisesti tehtyinä. Rallyssa on myös paljon kylttejä, joissa koiran tulee istua eteen ja siitä siirtyä joko oikealle tai vasemmalle. Mes-luokassa taas kyltti, missä tulee mennä eteen seisomaan. Näiden erottelua siis pitää harjoitella. Lisäksi seuruu oikealla puolen ja siinä tehtävät käännökset; takapään käyttö pitäisi olla sujuvaa joka suuntaan. 

Poimin itselleni nyt treenattavat kyltit, mitä tehdään nyt päivittäin aina jossakin muodossa:
- seuraamisessa sivulla peruuttaminen (vaikeus tässä on se, että ei mitään perusasentoja saisi ilmetä, Aron mielellään istahtaa heti kun pysähdyn).
- puolen vaihdot, niin takaa kuin jalkojen välistä (puolen vaihdon edestä- jätän tulevaisuuden murheeksi).
- koira eteen oikealta, oikealle sivulle istu
- molemmat oikeaan täyskäännös, molemmat vasempaan täyskäännös. (Tuossa jälkimmäisessä en osaa sijoittua kyltille niin, että Aron mahtuisi sen tekemään osumatta kylttiin, ehkä mä vielä opin.)
- seuraaminen oikealla ja tässä spiraali/pujottelut/vauhdin muutokset

Ja mitä pitäisi aloittaa treenaamaan:
-koira edessä istumassa, 1 2 3 askelta taaksepäin ilman mun käsimerkkejä
-koira oikealla ja tässä käännökset eli vatitreenin kautta opetellaan.

On siinä puuhastelua, 6.1 on Aronilla 2 starttia tamskin voi-rally kisoissa :)

2 kommenttia:

  1. Mäkin ilmoittauduin tuohon kisaan molempiin startteihin. Aloitettan Valan kanssa kisaura alo:ssa :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä Jenni :) Siellä nähdään!

    VastaaPoista