torstai 1. elokuuta 2019

Perheenlisäystä

Samana päivänä kun palattiin eoj-reissusta, käytiin hakemassa  meidän perheeseen yksi bordercollie lisää. Petra oli jo pitkään toivonut itselleen omaa bordercollienpentua. Kun on innostunut agilitystä ja koiran kanssa harrastamisesta ylipäätään, oli siinä ilossa pakko olla tukijana. Olin katsellut "sillä silmällä" eri pentueita, mutta Petra sen pentueen taisi sitten kuitenkin päättää. Petra oli kevättalvella treenaillut Löytynojan Hannan koirilla ja tiedettiin jo silloin Hannan ajatuksista astuttaa Hannan keskimmäinen koira Fendi. Tällä nartulla oli erinomainen taistelutahto ja sen intensiivinen asenne agilityyn oli vaikuttava. Fendi näytti olevan myös arjessa erittäin helppo koira, kuten kaikki Hannan koirat, joten sekin vakuutti. Nuorelle ei voi ostaa mitään älyttömän vaikeaa koiraa, vaan toiveissa oli mahdollisimman vakaa ja tasapainoinen yhdistelmä. Ei mitään ääripäätä eikä paimenlinjaa. Petra on itse esittänyt Rayn kansainväliseksi muotovalioksi, joten näyttelyhaaveita oli seuraavallekin.


Ja sitten toukuun lopussa syntyi Fendille 2 urosta ja 2 narttua. Päästiin tutustumaan tähän pentueeseen paremmin kuin yhteenkään aikaisempaan. Käytiin katsomassa pentuja usein ja yksi ilta oltiin koko pentueen hoitajina. Molemmat urokset vaikuttivat todella kivoilta, mutta päätös juuri tästä pennusta tuli ihan loppuvaiheissa.


Nyt pentunen on ollut meillä 2 viikkoa ja kaikki on sujunut hyvin. Se leikkii ehkä vähän liikaa Leen kanssa sisällä, mutta muuten se on kovin hauska. Äärettömän reipas, rohkea, erittäin kovan ruokahalun omaava ja innokas kaveri.


Ensimmäiset päivät se tutustui kotiin ja perheen muihin koiriin, mutta nyt se on käynyt jo yhden koiraleirin, käynyt pari kertaa hallilla, tutustunut moniin ihmisiin ja koiriin jne jne. Se tykkää leikkiä ja syödä. Se jopa ui järvessä.
Testasin sillä eilen ensimmäisen nurmijäljen ja kova ruokahalu takasi sen, että se imuroi nurmesta kaikki turvotetut nappulansa. Iltaisin ollaan otettu Petran kanssa aina muutama luoksetulo niin, että pidän siitä kiinni ja Petra kutsuu. Voi jestas millä vauhdilla se lähtee jo nyt. Se taito on vahvin, minkä ensimmäisenä oppii ja halutaan, että luoksetulo olisi Codylle se kaikkein tärkein.


Olemme kaikkin puolin tyytyväisiä pieneen Codyyn ja ihanaa nähdä, että mitä kaikkea ne vielä keksivätkään Petran kanssa.


Sivun oikeassa laidassa on linkki Codyn omalle sivulle. Lisäilin tänään sinne kuvia, joita Pauliina Havo otti Myytin leirillä viikonloppuna. Kuvat kertokoot puolestaan, miten innokkaasti se lähtee Petran luokse luvan saatuaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti