tiistai 12. marraskuuta 2013

Harhoja jäljellä

Aamu alkoi Miinun kanssa jälki ja esinetreeneillä Varsamäessä. Keli oli loistava, ei satanut, mutta +5 lämmintä ja kostea ilma.


Aron tämän päivän jälki näytti tuolta. Kulman jälkeiselle pitkälle suoralle kävi Miinu kävelemässä jäljen yli hetkeä ennen jäljen ajamista ja tuli 50m päässä sitten takaisin. Jäljellä oli 4 keppiä ja kaksi ensimmäistä oli heti ekalla suoralla. Tässä oli idea, että koira kiinnittyy vahvasti jälkeensä, tekee sen jälkeen kulman ja kohtaa 2 haastetta. Haasteiden jälkeen homma jatkuu kulmatehtävien muodossa. Tein sinne loppuun testin Aronille; kävelin jälkeä ehkä 5m takaisinpäin ja teinkin kulman. ( Maria Brandelin jälkiluennolla puhuttiin näistä). Näkyy kuitenkin hyvin tuossa kuvassa tuo pieni edestakaisuus. Näillä voi testata, miten se koira työskentelee oikeasti, kun jälki päättyy.

Jana ja jäljennosto menivät loistavasti, melko lyhyt jana tänään, ehkä 25m. Eka suora ja kepit ihan loistavasti. Pitkästä aikaa ensimmäinen keppi oli tosi pian jäljennoston jälkeen, Aron reagoi hienosti tähän, (aika usein eka keppi on jäänyt intoilun vuoksi, jos on ollut ihan heti alussa).
Kulman teki ihan hyvin ja sitten haastesuoralle. Selvästi näin Aronista, että nyt tultiin Miinun kohtaan, hastoi minne jälki meni ja jatkoi omaansa, vau! Hetken päästä se toinen kohta ja nyt oli valmis lähtemään Miinun jäljelle, ajoi sitä ihan liinan mitan kunnes estin menoa enemmän, pyysin, että tulepas omalle jäljelle. Aron vaihtoi kuitenkin vain suuntaa ja lähti toiseen suuntaan Miinun reittiä. No en päästönyt sinnekään ja nyt Aron näytti siltä että no mitäs tehdään. Miinu neuvoi takaa, että peruutan vähän ja päästän siitä Aronin omalle jäljelleen uudestaan. Näin tehtiin ja Aron jatkoi omaansa. Kolmoskeppi oli kai juuri näillä kohtaa, harhan kohta meni vahingossa juuri näihin kohtiin, joten se jäi metsään. Kun Aron kiinnittyi takasin omalle jäljelleen, se jatkoi hienosti loppuun tekemään nuo kulmat ja nosti viimeisen kepin. Eli kepit 3/4. Ja se Aronin ilme kun tullaan jäljeltä pois, se oikeesti näyttää kaikin elein mitä hienoa ja onnellista sillä on jäljen parissa.

Olipas se mielenkiintoista. Toki näitä harhoja on varmasti ollut meidän jäljillä paljon niistä tietämättä, mutta miten kivaa treenata niitä oikeasti. Ja seuraavaa treenikertaa pitää vielä miettiä, että miten vielä tehdä harhat niin, että koira pääsee onnistumaan.

Esineet tehtiin 20m leveälle kaistalle, Aronilla kolme peräkkäin, ensimmäinen ihan edessä, seuraava keskellä ja kolmas ihan takana. Etu ja takaesineet tulivat just niin hyvin kuin pitikin, keskiesinettä Aron etsi pidempään. Tein kuitenkin tänään ns. palkattomuustreenin eli suullinen pieni kehu kahden esineen jälkeen ja kunnos frispiipalkkaus kolmannen jälkeen. Näin toimisin, jos oltaisiin kokeessa. Frispiin voin aina jättää niin, että kun esineet on tehty ja tuomari sanonut sanottavansa, päästään leikkimään. Tähän saakka idea on toiminut hyvin, turkoosi kumifrispii on Aronin mielestä ehkä paras asia elämässä.
Kiitos Miinu ja Bertta mukavista jälkitreeneistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti