maanantai 4. toukokuuta 2015

RTK1 Ray

Vaikka niin olin ajatellut, etten lähde merta edemmäs kalaan, löysin itseni Rayn kanssa Lahdesta rallytokisoista. Edellisten kisojen jälkeen treenattiin vain pari kertaa, mutta virheistä otin opiksi. En ollut edes tajunnut, että käännös 360 vasemmalle saadaan tehtyä niin, että siitä saa -10. Opin, että jos itse lähtee liian kiireellä suorittamaan voi tulla tilanne, että koiran ja ohjaajan rintamasuunnat on hetken vastakkain. Ja nyt kyllä pidin huolen, että toiste ei noin turhaa -10 virhettä enää oteta.

Ja niin lähdettiin Rayn kanssa kaksin matkaan. Koe-olosuhteet oli kolkot, taivas oli harmaa, vettä satoi ja kisahallin kohdalla ei voinut oikein mistään päätellä olevansa perillä. Onneksi hallin liepeillä jokunen koirakko oli liikkeellä, joilta kysymällä selvisi mistä hallin sivusta löytyy oviaukko hallin sisään. Olin navigoinut itseni oikeaan osoitteeseen, jes! Halli oli iso betonihalli, jossa itse kehäpohja oli mukavaa tekonurmea.
Hallissa oli samaan aikaan 4 kehää käytössä. Oli agilitytreenit ja pentukarkelot samaan aikaan. Ja koe oli 60 koirakon koe, joten olihan siellä monenlaista. Olin todella tyytyväinen Rayhin, että se sopeutui nopeasti hallin olosuhteisiin. Kaipasin niin oman seuran järjetelyitä, joissa aina mahtuu hyvin verryttelemään ja kaikilla kisaajilla on kisanumerot näkyvissä. 

Itse kisarata oli kiva. Siinä oli monta vasemmalle kääntymistä ja pujottelua pariin kertaan. Lähtö meni meiltä nyt hyvin, mutta mikä ihme muhun sitten meni, jännitin ihan sikana enkä muista radan kohdista juuri mitään. Liikkestä maahanmenoa ei osattu nyt niin hyvin kuin viimeksi, siinä Ray kävi ensin istumaan, tästä tuli -10. Lisäksi toisella kyltillä tuli ylimääräinen perusasento liikkeen aloituksessa ja tästäkin -10. Pari kertaa Rayn keskittyminen vei ympäristöön ja halusi haistaa tuomaria ohi mentäessä. Kaikkiaan kuitenkin 75 pistettä koossa ja sehän riitti kolmanteen hyväksyttyyn tulokseen ja Rayn ihka ensimmäiseen koulutustunnukseen. Harmi, että kisajärjestäjä ei ollut varautunut siihen ja saadaan sellainen joskus myöhemmin postin tuomana.

Onnellinen rallykoira Ray


Koska olimme suorittamassa ihan viimeisten joukossa pääsin kisan jälkeen vielä treenaamaan tuota kisarataa. Palkkaaun hyvät kohdat ja tässäkin liikkeestä maahanmeno oli jostakin syystä vaikea. Jatkoa ajatellen pitää vielä enemmän treenata motivaatiota ja palkattomuutta, että saan hyvän vireen kantamaan loppuun saakka kehujen voimalla. Kivaa kuitenkin päästä nyt sekä Aronin ja Rayn kanssa avoimeen luokkaan. Uusia kylttejä ja temppuja, jes!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti