tiistai 22. toukokuuta 2018

Leen tavoite

Kun asettaa tavoitteen, on suunta sitä kohti. Ja nyt Leelle on ensimmäinen tavoite; yritän päästä sen kanssa syksyllä mukaan pohjois-hämeen kennelpiirin tokorinkiin. En kyllä edes tarkalleen tiedä, miten valintakokeet toimivat ja missä niistä ilmoitetaan, mutta yritetään kehittyä sitä kohti.


Eilen tokoiltiin Väärälän Hannan kanssa Suinulassa eräällä ulkokentällä ja oli tosi kivaa. Lee teki kahteen eri ruutun lähetyksiä. Niissä oli aina lelu valmiina. Positiivista oli, että Lee hakee jo tosi hyvin katseellaan ruutua, kun kysyn siltä missä ruutu. Meillä oli kentällä muitakin merkkejä, jopa yksi matkan varrella ruutuun, mutta hienosti Lee löysi ruudut.


Sitten tehtiin liikkuroituja luoksetuloja ja vieressä oli hyvät häiriöt, päältä ajettava nurmikonleikkuukone. Välillä joutui ihan huutaman, että käsky, että toinen sen kuuli.


Oli vain niin lämmin aamu, että kovin nopeasti koirat oli lääh, eikä tehty sen enempää.


Tänä aamuna olin Taidoggaalla tokotunnilla. Nyt meitä oli vain kaksi koirakkoa treenaamassa, joten hyödynsin Anniinaa, joka vetää hallin treenejä. Leen kanssa tehtiin ensin seuraamista ja sovittiin, että Anniina sanoo, milloin palkkaan. Näin en itse tule palkanneeksi sitä aina kahden askeleen jälkeen. Tehtiinkin eri mittaisia pätkiä ja muutaman niin, että lähden oikein reippaasti liikkeelle. Hyvin oli Lee mukana.
Sitten liikkuroituja paikalla-olon alkuja ja loppuja. Vähän se Lee jää tuijottelemaan edessä kättä heilauttavaa liikkuria, mutta saatiin tosi hyviä toistoja.
Tehtiin oikein yksi ja ensimmäinen paikalla-olo. Koirat olivat paikalla-makuussa 45 sekuntia ja Lee piti paikkansa sfinksinä hyvin, joskin juuri kun palasin sen luokse se "lössähti" lonkalleen. Tämä itselle muistutuksena, että sen kehonhallinta on parantunut, mutta se on vielä niin nuori ja hontelo, ettei pysty pitämään asentoa pitkiä aikoja.


Tehtiin myös kapulanpitojuttuja ja Lee oli kyllä hyvä näissä. Tehtiin ihan liikkuroituna ja sitten kokeilin erilaisia vieraita kapuloita. Lee pitää niitä kaikkia hyvin.
Uutena juttuna tehtiin vähän vauhdikkaampaakin. Jätin Leen istumaan ja kapulan maahan siihen eteen. Tuo käskyllä sen piti poimia kapula ja tulla luokseni. Huomattiin, että se lähti ravilla kapulalle ja kun sai sen suuhun, tuli laukalla loppua kohti. Joten jätettiin kapula meidän välille puoleen väliin. Nyt tuli laukalla kapulalle ja luokseni. Vapautin sen leluun ennen luovutusta, kun en halunnut nyt sitä tähän.


Lopuksi tehtiin tokon hyppyä, niin liikkuroituna kuin vähän vapaammin, tosi kivasti meni. Lee tekee kaiken rauhallisesti, mutta erittäin keskittyneesti. Se on ihan sen oloinen, ettei halua mokata yhtään juttua vaan tekee kaiken huolella ja tarkasti. Ihanaa. Se nimittäin on arjessa alkanut olemaan jonkin verran haastava, kun se haluaa hallita toisia koiria. Laukkaaminen perheen muita koiria kohtaan on kielletyjen asioiden listalla, mutta miten mielellään se syöksähtäisi toisten eteen. Ja eniten se näkyy, jos koko lauma on vapaana samaan aikaan. Joten karsiakseni huonoa käytöstä lenkkeilen paljon niin, että koirat kulkee kahden pareissa. Ja nyt kun se oli kuin unelmien tokokoira, se hyvitti monta syntiään näissä treeneissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti