tiistai 8. tammikuuta 2013

Treenit jatkuu

Reipas päivä; ensin reilun tunnin metsälenkki Birgitan polulla, sitten Sdp:llä ohjatut päivätreenit Aronin kanssa, loppukävelyihin 40 min, joten kyllä ruoka ja lepo maituvat meille näiden jälkeen.

Treenit veti Krista Kuusela ja rakensimme porukalla radan, josta realistina opettelin 20 ekaa estettä. Tunti oli aikaa ja 5 koirakkoa, joten mitään pitkiä aikoja ei kenellekään ollut luvassa. Tosin eilisten kisojen jälkeen en edes halunnut pitkiä jinkutuksia.

Radan neljä ensimmäistä estettä oli hyppyjä, olin esteen kolme takana tekemässä ihmisnuolta, näin sain tulemaan hyvin nuo kolme, neloselle ikäänkuin heitto, jossa koira lähtee kiertämään esteen takaa ja itse juoksen eteenpäin. Ja ilman suuia hinkkauksia me saatiin tämä onnistumaan, vau! Kerran Aron tiputti ensimmäisen riman, se käytiin yhdessä nostamassa ja tämän jälkeen hyppäsi puhtaasti nuo neljä melko vaikeaa hyppyä.

Sitten oli keppi/ putkihässäkkäkohta. Siinä putki on keppien takana nurkassa ja kepeiltä koira lähetettiin itsestä poispäin putkaan, itse juostiin takaisin keppien alkuun, otettiin putken suulla kiinni ja kepit uudestaan. Tätä tehtiinkin jokunen kerta, kunnes sujui. Vaikein oli ottaa putkesta kiinni ja ohjata uudestaan kepeille. Tähän kohtaan tuli tauko.

Pikaisella kakkoskierroksella jatkoimme rataa kepeiltä keinulle, keinun jälkeen kierrettiin koko kentän kokoinen ympyrä, jossa oli esteitä muistaakseni kahdeksan matkan varrella. Keinulta siis muuri, loiva suora putki, hyppy, rengas, hyppy, pituus, putki. Kääk, tässä siis sai juosta ihan kunnolla koiran kanssa kenttää ympäri, vauhtia tuli lisää vaan putkesta ja kerran tämän vuoksi Aron arvioi hyppyesteen etäisyyden pieleen ja roiskaisi riman oikein kunnolla, heti seis tähän kohtaan. Uusittiin tämä juoksuympyrä ja kaikki meni nappiin, paitsi yhteen pituuden palikkaan kosketus. Vielä kerran ja nyt teki jokaisen esteen huolella ja meikä juoksi mukana, ainostaan yksi pituuden sivukeppi jäi hetkeksi heilumaan, mutta muuten täysin puhdas ja siisti suoritus. Tiesin tämän olevan vaikeaa, sillä yhteisjuoksuissa meillä molemmilla lähtee lapasesta, yleensä.

Olipas kivaa!

Nyt Aron saa levätä pari päivää, kun minulla on ilo palata töihin tänään lomalta. Niin ilo ja ilo, kyllä lomailu vaan oli mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti