torstai 28. helmikuuta 2013

Paluu onneen, treenattiin!


Se että kirjoittaa ensin tekstiä tänne puoli tuntia, painaa kolme kertaa julkaise nappia ja huomaa hetken päästä, että mitään ei tallenut, saa lähes raivon partaalle....uusinta yritys, mutta huomattavasti typistyneessä mallissa.

Tänään pitkästä pitkästä aikaa tamskin tallilla. Ensin tutustutin kolme kaveriani agilityn pariin ja huomattiin, että schapendoes Elli oli kuin luotu tähän lajiin, cavaljeeri Laku myös, mutta kiinaharjakoira Koda halusi vain juosta lujaa.


Aron oli niin ihanan ylimotivoitunut ja superterävä, kahden viikon treenitauko tekee sellaista. Siksi käytinkin sen mielentilaa hyväkseni ja treenailtiin ensin 2 kilosen kapulan noutoja. Nostan niin hattua niille koirakoille, jotka tän noudon osaa.
 Ensinnäkin, ihan täysi työ saada se kapula heitettyä 10 m päähän. Pikkusenkin märät kädet ja kapula lipsuu vain parin metrin päähän. Tänään en heitellyt vaan kapula jätettiin ja Aronin kanssa hallin toiseen päähän. Hyvän mielentilan ansiosta Aron laukkaa hienosti kapulan kanssa, mutta luovutus tilanteessa jäi inasen kauas. Kaikenlaiset korjailut aiheuttaa epävarmuutta ja on hirmu ikävää saada tuo kapula varpaille. 

Hyppelyissä Aron teki perussarjaa x 2. Se hyppeli kyllä tosi hyvin, ääntäkään ei tassuista kuulu sen hypellessä, hyvä merkki.
Sitten kasvava sarja x 2.
Powergrind x3.
Lopuksi 3 esteen hyppysarjaa, joista keskellä kummallisen näköinen okseri, käytin pituuden palikkaa ja putkien painoja lavastukseen. Estekorkeuden pidin matalana, ensin 45 cm ja toisella hypyllä 50 cm, hyvin hyppäsi.

Elviskin kävi rallattelemassa. Sen kanssa kaikki menee hyvin niin kauan kunhan en vaan koske esteisiin. Siksi hyppysarja Elvikselle olikin valmiina sen tullessa halliin. Narulelu kelpaa palkaksi ja hyvin se hyppää niin kutsuttaessa kuin rinnalla juostessakin. 

Lopuksi mentiin lähimetsään loppukävelyille, tosin pojat meni loppulaukoille. Ne paineli kylki kyljessä mutkaisia polkuja täyttä vauhtia. Mutta ihana aamupäivä, treenailu on niin parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti