keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

jälkeä koivumäessä

Maanantaina palattiin lomareissulta ja koirat oli hengissä koirahoitolan jäljiltä. Itselläni on ollut paljon intoa ja aikaakin koiraharrasteisiin, mutta lämpimät kelit tuo todella haastetta siihen. Joten viime päivinä lenkkeily on ollut ihan korttelikierrostasolla, mutta uimassa ollaan käyty aina keskipäivällä. Näiden uintien jälkeen koirat on kyllä olleet hyvin rauhallisia, joten ilmeisesti uiminen on kovaa kuntoilua. Jotakin pientä tokoreeniä olen käynyt tekemässä Aronin kanssa Suoraman kentällä, mutta herra Aron on kovasti läähättänyt ja pitkään sen jälkeen.

Tänään kuitenkin ajelin Koivumäkeen Tavesin metsäjälkiporukan reeneihin. Päivällä olleen ukkosen johdosta keli näytti vähän siedettävämmältä. Miinu teki Aronille jäljen ja ajettiin se reilu tunnin vanhana. Jälki oli noin 450m pitkä, siellä oli 5 keppiä, joita oli laitettu jäljelle niin, että ensin on pitkä pätkä kepitöntä osuutta ja sitten kepit tasaisin välimatkoin. Kulmia oli ja kokeenomainen jana.

Lähetin koiran jäljelle ja janan se teki tosi hyvin,ampui kuin raketti suoraan eteenpäin meni vauhdin takia ehkä metrin yli jäljen, kääntyi ja lähti oikeaan suuntaan. Koko jäljen Aron ajoi melko vauhdikkaasti, erityisesti alkupuoli jäljestä oli melkoista siksakkia ja sähellystä, kauhee vauhti ja itsellä täysi työ pysyä perässä. Keppejä jäi kaksi sinne jäljelle, kepit 2,4 ja 5 nousi. Ja 5 keppiä siellä oli kaikkiaan. Positiivista oli janan suoritus, se että jäljestys ja keppien nostaminen parani loppua kohti. Negatiivista oli ehkä tuo vauhti ja sen seurauksena kulmissa haki oikeaa reittiä ja keppi 3 oli lähellä kulmaa ja sen vuoksi taisi jäädä nostamatta. Kotimatkalla pohdin tuota vauhtia ja osittain maasto, joka oli kostea, paljon kasvillisuutta levitti ehkä sitä hajua laajemmalle, jolloin koirakin seilasi enemmän. Sitten jos olisi ollut viileämpi keli, oli ennen jälkeä kannattanut tehdä vähintään puolen tunnin lenkki, nyt säästin koiraa ettei se olisi jo aivan ylikuumissaan ennen jälkeä. Siksi ehkä vauhtia oli nyt enemmän kuin yleensä. Ja jatkossa keppimotivaatiota ylemmäs ja vauhtia/ viettiä vähän alemmas. Järkyttivintä jäljellä oli hyttysten määrä ja miten kuuma siinä koiran perässä juostessa tulikaan...ihan hullua hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti