torstai 1. heinäkuuta 2010

tokon harjoituskoe

Huh kun oli jännittävää, oltiin Aronin kanssa Päivi Nummen järjestämässä kokeenomaisessa alokasluokan kokeessa. Koe järjestettiin Hervannassa ja melko vieressä oli Takuttien agilityrata, jossa samaan aikaan agilityn epikset. Reenasivat siellä tulevaa agirotua varten. Meidän koe oli myös epävirallinen, mutta tehtiin ja arvosteltiin kokeenomaisesti. Ja osallistuimme alokasluokkaan. Koe meni ihan mukavasti koiran ikään ( täyttää vuoden sunnuntaina)ja ohjaajan tasoon nähden. Pisteitä kertyi 176 ja yksi liike meni nollaksi, liikkeestä maahanmenossa Aron istui, nolla siis siitä. Muuten hihnaseuraamisessa tapahtui yksi ajatuskatkos yhteen perusasentoon, mutta ilman hihnaa seuruu oli täysien pisteiden arvoinen. Pistesaaliimme oikeutti päivän toiseksi parhaaseen alokasluokan pisteisiin.
Petra oli paikalla kuvaamassa kokeen ja yritän saada sen tänne blogiin näkyviin, mutta en tiedä mikä mättää, kun ei vaan lataudu. Videota odotellessa pisteitä ja selityksiä:
1. Luoksepäästävyys 10
Aron istui nätisti, viime hetkellä nousi seisomaan, kohtasi ystävällisen varmasti tuomarin.
2. Paikalla makaaminen 10
Meni ekasta käskystä maahan, pysyi hyvin, laittoi päänsä välillä tassujen väliin maahan. Vieressä vinkuva ja piipittävä koira, jota Aron katsoi hetken, mutta onneksi ei välittänyt siitä. Nousi hyvin.
3. Seuraaminen kytkettynä 9
Muuten ok, mutta yksi perusasento meni sähellykseksi. Täyskäännöksessä olisi voinut olla parempi, vilkuili edessä olevaa yleisöä.
4. Seuraaminen taluttimetta 10
Parempi kuin hihnassa
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
istui maa-käskyn kuullessaan
6. Luoksetulo 10
jäi hyvin, tuli ihan hyvin, sivulle käskyssä taisi äännähtää, jos nyt videolta oikein kuulin, itse tilanteesta ei muista ja edelleenkään sivulle tulo ei ole vielä riittävä. Tätä ollaan viime aikoina harjoiteltu ja yhä pitää.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
tämä onnistui, kiitos viimeksi Pirkkahallin reeneistä, kun yleisö näki jotain ylimääräisiä käskyjä, nyt oltiin harjoiteltu sitä käskyhetkeä ja olen palkannut pallon heitolla heti kun on käsky tullut. Tähän olin oikein tyytyväinen.
8. Estehyppy 9
Asenne hyppyyn oli inasen epävarma ja tassutteli esteen takana muutaman kerran, siitä piste pois. Koira halusi tämän osion jälkeen mennä hyppäämään vielä uudestaan, en päästänyt, yritti hypätä estettä myös jo vähän ennen lupaa, hyppääminen on kivaa vaikka iste suorituksen hypystä sitä ei huomaa
9. Kokonaisvaikutus 10

Joten tästä on oikein hyvä jatkaa kohti virallista koetta :-) Reenilistalle tulee edelleen seuraamisen kontaktin pito, seuraamista kohti yleisöä esim.

1 kommentti:

  1. Aivan mahtavaa. Olette tehneet siis hyvää työtä vuoden aikana. Eikun viimeisen 10 kk aikana! Onneksi en pitänyt Anna Boylea ihte... Jälkibisneskin kuulostaa loistavalta, ja älyttömän kiva kun päästään pentuporukalla miettimään kunkin treenien jatkoja ja nykytilaa. Me voitais Supon kanssa tilata kisamainen tottisosuus tiukin kommentein. Ehkä myös esineruutu.

    VastaaPoista