maanantai 15. lokakuuta 2012

Eteen!

Näin se sitten eilen alkoi; eteenmenon uusiksi opettaminen.
Suunnitelmana käyttää kosketuskeppiä juoksemisen kohteena, mutta kohde on vain väline palkkioon, joten siten ehkä neutraalimpi juttu, kuin maaginen eteenmenopallo.

Joten ensin muisteltiin naksun avulla kosketuksia kepin palloon. Sitten keppi lattialle ja kosketuksia siihen. Lopulta keppi meistä eteenpäin ja luvan saatuaan koira sai mennä nenällä koskemaan palloon.

http://www.youtube.com/watch?v=QkO59ZgTu-g&feature=context-cha

Tänään kosketuskeppi meni ulos. Harjoituksia oli helppo tehdä, koska Aronin treenihistoriassa on paljon sellaista, missä mennään minun rintamasuunnassa eteenpäin. Hyvin nopeasti saatiin jo keppiin etäisyyttä. Tosin pari kertaa Aron tarjosi kepille kuin asettuisi merkille, juoksi sen taakse ja jäi sinne odottamaan. Ja heti kun etäisyyttää tulee lisää, on myös vaikea naksauttaa ja palkata homma ajoissa, joten pitkällä etäisyydellä naks ja kehut ja lelua palkaksi- viiveellä. Tältä se näytti tänään lasten videoimana:

http://www.youtube.com/watch?v=KH4QxxjpsHg&feature=plcp

Tehdään tätä nyt jokunen päivä vielä kotipihassa ja sitten keppi mukaan kentälle....Tarkoitus on, että keppi näyttää vain suunnan eli juokse eteenpäin. Välillä tulen palkkaamaan siitä, että lähtee juoksemaan kohti keppiä, välillä täytyy ottaa se maahanmenomukaan. Ja sitten jossakin vaiheessa testata, miten homma toimii ilman keppiä. Mitähän mun vielä pitäisi miettiä tämän kohdalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti