maanantai 29. lokakuuta 2012

Suunnitelmaa kohti tavoitteita

Taas kerran otin kynän ja paperia esiin ja tein treenisuunnitelman, kolmosluokan tottikseen. Ja kun tässä on koko talvi aikaa, pystyn pilkkomaan koko ison kaavion pieniksi paloiksi ja sitten rakentamaan ketjuja niistä paloista.

Yksi iso ketju oli seuraavanlainen:
-perusasento ja kontakti
-seuraa kohti tuomaria
-pysähdys ja ilmoittautuminen
-odottaminen että kaverikin ilmoittautuu
-siirtyminen paikallamakuupaikkaan
-maahan, ohjaaja poistuu piiloon
-ohjaaja palaa piilosta, istu
-seuraa kohti liikkeiden aloituspaikkaa

Ja tuo me tehdään mm. keväällä kokeessa pisteet keräten :-) Tosin tuosta pätkästähän on itseasiassa mahdollisuus saada vain se 10 pistettä makuusta, mutta tiedän, että mitä paremmin mietin/treenaan joka palan, sen varmempi olo on minulla ja koiralla. (Vaihtoehtoisesti ilmoittautumisesta alkaa itse liikkeet, mutta se onkin toinen iso ketju.) Ketju
pitää nyt sisällään monen monta pientä juttua, mitä pitää vahvistaa. Tänään aloiteltiin siitä kontaktista ja nyt kuukauden teema olkoon (taas kerran) kontaktin pitäminen, sillä vain sitä kautta saan Aronin tekemään kanssani töitä. Joten kahdella eri kentällä kontaktitreeniä niin paikallaan istuen ja kuin seuraamisessa. Täytys muistaa tehdä tätä taas ihan sikana ja jokapaikassa, sillä se on kai ainoa keino päästä eteenpäin.

Erikseen tehtiin tänään myös eteenmenoa kosketuskepille ja ensimmäinen ongelma tuli siinä, ettei Aron tiennyt kepin olevan kentän laidalla, lähti kyllä käskyn saatuaan, mutta ehkä 15m päässä totes, että en mä laukkaakkaan, sitten vähän pähkäili ja lähti katsomaan jotakin toista kohdetta, mikä oli siellä kentän oikealla laidalla. Höh. Kävin näyttämässä missä kosketuskeppi on ja nyt alkoi sujua. En tiedä oliko viisasta vai ei, mutta päätin, että tästä eteenpäin on natsikuri, ettei eteen pääse, jos keulii, vasta kontaktista ja paikan pitäimisestä pääsee eteenpäin. Näitä tehtiin kolme erilaisilla etäisyyksillä. Ekan kerran Aron laukkasi tökkäämään keppiä, kaksi seuraavaa kertaa se meni ikään kuin merkille. Palkkasin, kun luonnollisesti se laukka kohti keppiä oli se juttu, mutta tehtiin erikseen vielä kepin ääressä pienillä matkoilla pelkkää kepinkärjen kosketusta.

Ai niin, unohdin, että käytiin lauantaina Aronin kanssa tekemässä hyppytekniikkatreenejä hallilla keskenämme. Omaan silmään Aron teki/ keskittyi ihan todella hyvin. Se niin tykkää näistä harjoituksista
-6 esteen perussarja x3
-3 matalan/leveän okserin sarja x3
-okserisarjan päähän 8 jalan etäisyydelle muurieste x2
-sama kuin edellä, mutta muurin päälle viritin vielä omatekoista korkeutta estenumeroämpäreillä x2
-kasvava sarja välein 5-6-7-8-9 x3 ja venyi niin hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti