sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kouluttautumassa

Tänään oltiin Aronin kanssa aamutuimaan Jari Salmelan agikoulutuksessa. Olimme ensimmäisessä treeniryhmässä, joten aloitimme radan rakentamisella. Rata oli välitetty meille jo sähköpostitse, mutta oli siinä silti muistamista, 24 estettä, huh.
Jari on minulle ennestään tuttu aikaisemmilta vuosilta, kun Jimmyn kanssa treenattiin agia. Oltiin Jarin ryhmässä ja mukavat muistot tuolta ajalta, joskin mun mielestä agissa vaan juostiin suoraan eteenpäin :-)
Treenit tehtiin tänään kahdessa erässä ja voi mitä luksusta, kun aikaa oli 2 tuntia ja meitä oli vain kolme koirakkoa, ehdittiin treenata juurta jaksain. Jarin tapa kouluttaa meitä oli ihanan pitkämielinen ja jokainen ohjauskuvio mietittiin tarkkaan. Ekalla kierroksella hinkattiin alkua ja siinä vanha tuttu palaute; jään turhaan varmistelemaan, kun voisin itse mennä jo. Lisäksi Jari huomasi heti miten herkkä Aron on mun ohjaukselle, rima tippuu jos yhtään häiritsen Aronia sen ollessa liitovaiheessa. Mitä paremmin ja selkeämmin pystyn kertomaan koiralle mihin mennään, sen paremmat mahkut on Aronilla selviytyä rimoja tiputtamatta.Kakkoskierroksella ylsin ihan uskomattomiin ohjauskuvioihin ja Aron keskittyi hommaan paremmin kuin koskaan. Sain vietyä Aronia hyppyesteillä siivekkeitä nuollen ja rimat pysyi kannattimillaan. Voi sitä onnistumisen tunnetta :-) Päästiin kahdella kiertoksella jopa esteelle 17 saakka, pätkittäin ja sina palkattiin koira kun meni hyvin. Joskus sitten ne kaikki 24 estettäkin, hope so. Kiitos Salmelan Jarille kannustavasta koulutuksesta! Kehitystehtävinä saatiin merkkausta sekä tehtävää, missä koira lähetetään eteenpäin hypylle, jossa koiran on määrä suorittaa tehtävä, vaikka itse lähtisin jo toiseen suuntaan. Samoin kepeille voisi treenata este-erottelua, onhan me treenattu puomi/ putki-erotteluakin, samaa voisi tehdä myös kepeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti