maanantai 20. toukokuuta 2013

Lääh lääh

Lämmin kevät vaan jatkuu!

Päivällä kävin tekemässä pari janaa, keli vaikutti viileältä ja ihan kuin sade olisi alkamassa. Kauppareissun kun yhdisti jälkitreenin, ajoin janat jo 1,5 tuntia vanhoina. Treenipaikkana takuuhyvä Vatialan hautausmaan takametsä, ihan lähellä Kangasalan Prismaa.
Ensimmäinen jana meni sähläämiseksi. Olin suunnitellut vähän huonon paikan ja lyhyt oli matkakin jäljennostokohtaan, 12 m pitkä jana. Ensin lähti takajäljelle, laskin liinasta irti ja annoin mennä tielle takaisin, yritin piilottaa ärtymystäni Aronilta. Uusinnalla meni yli jäljen, mutta jouduin lähettämään samasta paikasta kuin äsken ja olinhan itse siinä janalla tepannut, nosti kuitenkin ihmeen autta sen jäljen ja lähti jäljelle. Keppi oli ehkä 50m päässä ja sen nosti takuuhyvin.
Kakkosjanalla huomattavasti parempi tunnelma, ehkä palkatun kepin jälkeen Aronilla varmempi fiilis hoitaa homma kotiin. Nyt Aron ei kulkenut aivan sillä janalinjalla, mitä olin ajatellut, mutta en korjannut, sillä eteni suoraan kohti jälkea ( itse valitsemallaan kohdalla) ja teki sitten täydellisen jäljen noston ja oikean suunnan valinnan. Ajoi 100m jälkeä, jossa yksi kulma, tämä meni tosi hyvin ja hienosti nosti kepin. Tähän on hyvä lopettaa jälkitreenit. Tulevassa kokeessa yritän mahdollisimman vähän vaikuttaa koiran työskentelyyn janalla, joku sanoisi, että herran haltuun, yritän muistaa, että Aronin haltuun. Kepinnosto vaikuttaa nyt lupaavalta, joten emme treenaa nyt maastoja tämän enempää.

Iltasella kohti Niihamaa. Nyt oli taas kuuma. Pelkän alkulenkin jälkeen Aron sanoi lääh.

Kentällä Aron teki kolme vauhtinoutoa 2 kiloisella. Yleisön kommentit olivat, että upee vauhti :-)

Sitten muutama perusasento palkaten.

Tämän jälkeen kertasin jäävät palkaten jokaisen. Virheitä asennoissa ei ole pitkään aikaan tullutkaan,
mutta nyt jäi maahanmenossa seisomaan. Höh! Uusinnalla ja paremmalla käskylläni teki oikein. Tässä kohtaa Aron oli todella lääh lääh. Sillä on niin paksu turkkikin.

Vähän seuruuta ja eteenmeno. Eteenmenossa ei laukkaa ollenkaan niin täysillä kuin pystyisi, mutta tämä on ollut jotenkin aina niin vaikea liike. Huoh. No laukkasi nyt jotenkin eteenpäin, vinoonhan se menee, mutta jonkinlaisesta laukkaamisesta on nyt vaan iloittava.

Lääh lääh lääh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti