torstai 20. elokuuta 2009

ahkeraa reenailua vailla tulosta

Tänään otin Elviksen kanssa pienet hyppyesteharjoitukset kotipihassa aamulenkin jälkeen. Siellä esteentakana istuminen on ollut vaikeaa, kun Elvis muistaa hyvin, että alokasluokassa piti aina seistä ja nyt sitten pitäisikin vaihtaa asentoa istumiseen. Mutta este esiin ja ensimmäinen harjoitus oli yksinkertainen koira istumaan esteen taakse ja siitä kutsuin hyppy-käskyllä eteeni istumaan, hyvin meni. Sitten lähetys sivultani hyppy ja esteen takana istu- heti istumisen jälkeen hyvä ja lelu palkaksi. Sitten kolmas otos ja nyt koko liike putkeen, hyvin meni. Hypyn jälkeen muutama liikkeestä seiso-käsky, pysähtyi hyvin, mutta etutassut liikkuivat kun palasin koiran ohi sivulle, tämän vuoksi tein liikkeen pari kertaa ja palkkasin vasta kun tassut pysyivät paikallaan. Eli tässä aamureeni.

Illalla valkeakoskelle kilpailevien reeneihin. Meidän ryhmässä oli meitä paikalla vain kaksi koirakkoa, joten ehdittiin tekemään liikaakin. Otettiin aina liike kerrallaan ja sitten toisen vuoro eli koira sai aina levähtää sillä välin kun toinen teki. Mutta aloitettiin ruudulla, Elvis ei nähnyt ruudun lätkä vientiä. Hyvin lähti ja meni ruutuun, mutta kävi nopeasti ja omatoimisesti maahan seis-käskyllä. Sitten otettiin monta lähetystä ruutuun läheltä ja yritys oli saada koira seisomaan sinne ruutuun, mutta nopeasti se aina lysähti sinne makaamaan, siitä nosto seisomaan ja palkkaus seisomisasennossa.
Seuraavana liikeharjoituksena oli luoksetulo ja tätä jankattiin ja jankattiin, sillä hyvää pysähdystä ei saatu aikaiseksi ja sitten alkoi jo koiran vire laskea, yök koko liike.

Sitten vuorossa kaukot, koska ei oltu saatu hyviä onnistumisia vielä lainkaan aikaiseksi, jumitti kaket myös. Tulin koiran lähelle ja siitä saatiin onnistuneita siirtoja, joista pääsi koiran palkkaamaan. Otin vielä tauolla lisää näitä kakeja ja sain hyviä siirtoja aikaiseksi.
Sitten vuorossa oli hyppy, joka oli onnistunut aamulla, mutta eihän se nyt tietenkään onnistunut. Soilen kolistellessa hyppyesteen lautoja, säikkyi Elvis vähän niitä. Ja sitten kun oli vuoro hypätä, meni hyppy hyvin, mutta hypyn takana Elvis lähti melko kauaksi, eikä hypyn istuminen onnistunut ollenkaan. Muutaman yrityksen jälkeen Elvis pystyi sitten tekemään sen mitä osaa, eli istumaan nätisti esteen taakse ja hyppäämään siitä takaisin. Nyt olisi ollut tauon paikka, mutta ahne minä päätti ottaa hyppynoudon, joka kylläkin onnistui erinomaisesti. Heitin kapulan ja astelin heiton jälkeen taas Elviksen taakse ja annoin sieltä käskyn hyppyyn, Elvis mielellään varastaa hypylle heti kun kapula on heitetty ja nyt se jaksoi hienosto odottaa käskyä, joka ei siis tullut liikkumiseni vuoksi ihan heti. Hyvä palautus ja nätti nouto saatiin aikaiseksi.

Sitten taas käytiin ruudussa, jossa omatoiminen maahanmeno toistui, vaikka koira lähetettiin ihan läheltä ruutuun.
Lopuksi vielä tunnari. Tämä tehtiin muuten liikkeenomaisesti, mutta Elvis hakee sen oman lankkuriviltä, missä vain oma kapula irtoaa. Tämän se teki hyvin, nenä meni maahan heti kun se saapui kapuloille ja haistelemalla löysi oman, jonka poimi välittömästi suuhunsa. Annoin iloisen kehumisen tässä vaiheessa ja tunnarin luovutus ei ollut sitten niin tyylikäs, mutta siihen ei takerruttu enää, kun saatiin onnistunut tunnari. Ihan loppuun otin iloisen vauhtiseuraamisen ja loppupalkaksi muutama lähetys hyppyesteelle agilitytyylisesti, semmosta hauskanpitoa ja lelun heittelyä.
Joten tulipas tehtyä, nyt tehdäänkin sitten muutama päivä vaan jotakin pienempää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti