keskiviikko 26. elokuuta 2009

puuharikas päivä

Nyt kun olen kesälomalla vielä tämän viikon, ehtii tehdä päivän aikana vaikka mitä, mutta kuinkahan käy, kun ensi viikolla työt alkaa.
Aamupäivällä käytiin Elviksen ja Jimmyn kanssa metsälenkillä Vehoniemessä, Aron jäi kotiin nukkumaan. Lenkin jälkeen käytiin vielä kauppareissut ja hyvin näytti Aron levänneen koko ajan, varmaan nautti hiljaisuudesta.
Aronin kanssa tehtiin tänään monenlaisia pikkureenejä:
-leikittiin kotipihalla, kun heitän sille esim. pallon, se lähtee heti perään ja tuo sen minulle ihan suoraan ja laukalla, vedän vähän palloa ja sitten se irrottaa pallon, heitän sen uudestaan, tämä toistuu pari kertaa, kolmannella kerralla se menee pallonsa kanssa nakertamaan sitä johonkin lähelle. Tässä vaiheessa lähdin itse liikkumaan ja Aron pudottaa pallon ja lähtee minun perään.
-maisteltiin raakaa jauhelihaa ja tämä on näköjään ihan suurinta herkkua, syötiin tätä ulkona ja samalla ensimmäiset kerrat sivulla istumista, siinä pieniä murusia jauhelihasta ja kovasti kehuja, tämä on hyvä paikka, siis istua siinä vasemmalla puolella hyvässä perusasennossa, sitten hetken päästä otin askeleen eteenpäin ja taas ohjasin jauhelihan avulla pennun istumaan oikealle kohtaa ja hyvä pentu, hieno paikka!
-otettiin kosketuskeppiharjoituksia päiväruuan aluksi, tekee oikein innokkaasti. Paras viiden namin ja naksun sarja oli sellainen, että joka ainoan naksun ja maksun jälkeen nenä menee suoraan kohti kosketuskepin päätä, josta tulee uusi nami. Yksi sarja oli aivan huippu vahvistetiheydeltään. Ja pennun häntä heiluu, kun se tekee. Lopuksi sai sitten loput päiväruuat kupissa eteensä.
-tehtiin yksi jälki illalla nurmikolle. Pituus oli semmonen 5 metriä, viimeinen metri oli kaari, jonka lopussa oli keko ruokaa. Lähti yli-innokkaasti tekemään ja alun innostuksessa jää nameja syömättä, sitten selvästi keskittyy ja jossain kohtaa se makaa, syö namin, ryömii seuraavalle. Työskentely paranee loppukohti, joten uskallankon tehdä jo vähän pidemmän jäljen? Kaaren teki hyvin, nenä ei juurikan eksy pois jäljen päältä, nyt jälki oli nurmikolla lähellä kävelytietä ja juuri kun oltiin siinä lopukaaren kohdalla, kävelytiellä meneekin koiria ja ihmisiä, yksi koira haukkuu Aronille. Aron nostaa päänsä ja katsoo niitä, minä näytän maata, että jälki jatkuu ja Aron jatkaa työskentelyä, enää nenä ei nouse ja ihmiset menee vaan meidän ohi. Kun loppukeon jälkeen nosta pennun pois tilanteesta, se haluasi vaan jatkaa.
- Sitten aivan viimeiseksi päivään leikattiin kynnet, mikä ei olekaan niin helppoa. Kynnen leikkuun lopuksi otan harjoituksen, missä Aron pääse sylistäni ja otteestani vasta kun luopuu rimpuilusta. Se vinkuu ja sätkii, minä pidän vaan lujasti ja silitän pentua, kun se rentoutuu lasken sen maahan ja silitän edelleen, lopulta Aron nukahtaa siihen ja nukkuu parhaillaan, iltaruoka on vielä syömättä.

Elviksen kanssa reenailtiin tänään niitä puunkiertoja, menee jo eiliseen nähden paremmin ja saatiin monta toistoa. Tämän reenin jälkeen kävinkin vielä hölkkäilemassä puoli tuntia Elviksen ja Jimmyn kanssa pyöräteitä pitkin. Minulle tuli lämmin, läähätti ne pojatkin :-)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa aivan mahtavalta meiningiltä! Naks! Täällä ei olla oltu ollenkaan noin aktiivisia. Tänään oli hurjat äänitreenit, sillä taas iski ukkonen ihan päälle. Remusta ei haitannut salamat eikä ukkonen laisin, mutta pissiminen oli hankalaa kun satoi niin paljon! Syliin-käsky (tai no käsky, lähinnä ilmoitus) toimi erittäin hyvin...

    VastaaPoista