keskiviikko 19. elokuuta 2009

Vieras kenttä 1.

Tänään reeniteemana oli reeni vieraalla kentällä. Määrittelen vieraan kentän sillä, ettei me olla sillä koskaan reenattu. Kenttä oli Hakametsän jäähallin vieressä ja seurana Jimmy kentän laidalla sekä Petteri viereisessä leikkipuistossa.

Elvis tosi vauhdikkaassa vireessä jo siinä vaiheessa, kun kävin tekemässä ruudun valmiiksi, ruudussa lätkä ja laitoin luoksetulomerkit kentän toiseen laitaan. Aloitin seuraamisella ja Elvis oikein virkeä ja vallaton, mikä on hyvä juttu. Löysää on vaikea virkistää mutta virkeää on helpompi rauhoittaa tekemisellä. Kun seuraaminen oli oikealla kohtaa heitin palkan eteenpäin ja leikittiin hetki. Sitten otin kolme liikkeestä seisomista Pian opettamalla palkkaustavalla, keskimmäisessä huomasin, että Elvis istui käskyn kuultuaan, mutta palkka oli jo ilmassa. Nyt kolmannella katsoin tarkemmin ja heitin palkan Elviksen taakse heti kun seisahtui. Tämä kolmas oli täpäkkä ja hyvä. Lelun heitosta seurasi aina hetken leikki.

Sitten luoksetuloon, ekalla luoksetulolla ei pysähtynyt heti käskyn kuultuaan, joten keskeytin heti suorituksen. Sitten toisella luoksetulolla pysähdys meni 2 metriä yli käskyn, ei siis vieläkään hyvä. Kolmas kerta onnistui, mutta nyt Elvis jo ennakoi vähän käskyn tuloa ja lähti ylipäätään tulemaan ravissa luokse, edelliset oli laukassa, nyt ravista napakka pysähdys ja lelu palkaksi. Tätä täytyy siis yhä vaan reenata. Luoksetulon merkit ja pysähdykset oli kisaetäisyyksillä.

Sitten jatkoin noutoon, heitin kapulan tosi kauas, varmaan 15 metriä, heiton jälkeen peruutin n. 7 metriä Elviksen taakse, Elvis tuijotti kapulaa, sitten vilkaisi, että mihin menin ja siitä käsky hae. Elvis lähti kuin tykin suusta, poimi kapulan ja tuli luokseni hyvällä laukalla, luovutus erinomainen ja hyvällä kohtaa, tästä riemukehut ja palkkaus lelulla. Palautusosuus oli ravilla kokeessa ja tästä tuli maininta, että hidas palautus. Sitten koira sivulle ja kohti ruudun lähetyskohtaa, sanoin Elvikselle, että missä ruutu, ensin se vilkaisi luksetulomerkkejä, mutta kun sen katse kohdistui ruutuun, sanoin ruutu käskyn ja elvis meni suoraan ruutuun, ruudun lätkän kohdalla sanoin seis ja juoksin ruutuun heittäen lelun sinne ja taas kehut ja leikkimistä. Tässä meillä oli viime viikolla maahanmenon ennakointia, kun Elvis kävi maahan omatoimisesti kun oli mielestään ruudussa, nyt siis en palkkasin sen seisomisasennosta enkä ottanut maahanmenoa lainkaan. Hyvä suoritus siis oli.

Edellisten harjoitusten innoittamana Elvis oli nyt kiihkeä ja ylivireä, mutta ajattelin vahvistaa tätä vielä viimeisellä harjoituksella, ylipitkä vauhtiluoksetulo. Jätin Elviksen kentän laidalle istumaan ja kävelin itse toiselle puolen kenttää, nyt kentän laidalla oli kuhinaa kun 10 lasta juoksi sinne puistoon, missä Petterikin keinui. Elvis oli käynyt makuulle ja lähti ennen käskyä tulemaan luokse. Eikun koira takaisin kentän laitaan istumaan ja minä juoksin toiseen päähän kenttää, nyt kääntyessni Elvis istui ja odotin muutaman sekunnin, että varmistin, että Elvis odottaa käskyni ja sitten tänne. Ja sieltä Elvis laukkasi niin paljon kuin se ikinään pystyy ja vauhdissa heitin sille lelun ja riemuisat kehut.
Nyt vire säilyi vähän liiankin korkeana koko ajan, mutta näitä iloisia onnistumisia me tarvitaan. Reenin jälkeen lähdettiin Elviksen, Jimmyn ja Petterin kanssa vielä lenkille ja kiertämään lähalueiden puisto ja keinupaikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti