tiistai 18. elokuuta 2009

Kurssilla

Oltiin Elviksen kanssa Pia Pursiaisen http://www.haukkuapila.fi/index.php alo-avo kurssilla ja tämä oli toinen kerta kyseistä juttua. Viikko sitten Elvis oli uudessa ympäristössä aivan lukossa. Reenipaikalla on aika paljon aktiivista elämää, kun vieressä menevällä tiellä liikkuu paljon autoja, mopoja, ihmisiä ja välillä reenipaikan läpi menee mopo tai pyöräilijä. Näistä kaikista Elvis otti itseensä.
Nyt ennen kuin aloitettiin reenaileen, herättelin Elviksen toimintaan. Eli reipasta seuraamista ja lelupalkka, josta seurasi leikkimistä. Välillä juoksuseuraamista ja taas leikkiä, sitten pitkä suora luoksetulo, missä en ottanut eteenistumista vaan vauhdista heitin lelun Elvikselle. Näiden jälkeen Elvis oli reippaassa mielentilassa ja valmiina hommiin.
Reenit aloitettiin paikallamakuulla, vieressä kaksi koiraa, joista belgillä oli levoton paikallamakuu, mutta tämä ei häirinnyt Elvistä. Oltiin piilossa varmaankin 6 minuuttia ja Elvis suoriutui tästä hyvin. Sitten vuorossa oli liikkeestä seisomista ja harjoiteltiin vieläkin täpäkämpää seisahtumista, niin, että lelu lentää koiran taakse heti kun olen sanonut seiso-käskyn. En siis jää odottelemaan pysähtyykö Elvis, vaan lelu lentää heti. Tätä toisetettiin usean kerran, sillä Elvis ei osannut odottaa tätä nopeaa palkkaa. Tässä reenissä Elvis oli tosi hyvässä mielentilassa, mutta autoon odottamaan seuraavaa kierrosta. Sitten kierros kakkosella otettiin seuruuta ja vaan sitä, että Elvis onnistuu ja saadaan kumpikin hyvää fiilistä. Seuraamista ja sitten lelu palkaksi ja leikkimistä. Nyt tuntui hyvältä. Kotiläksynä tulikin ohje, että pois tutuilta kentiltä ja reenaileen nyt eri paikkoihin. Kai me ollaan liikaa tehty vaan samoilla kentillä, rauhallisissa ympäristöissä, joten nyt ryhdytään kiertämään. Lisäksi meidän pitäisi päästä johonkin vieraisiin porukoihin reenaileen, saataisiin siis samanlaista tuntumaa, kuin mennessä kokeeseen vieraiden katseltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti