torstai 4. marraskuuta 2010

Hyppelyä ja kotipihan tokoa

Tällä viikolla olen reenaillut 2 kertaa hyppytreeniä Aronin kanssa. Maanantaina piti vaan niin kiirettä, että ehtinyt kirjoittaa siitä, mutta tein siis viime viikonlopun ideoiden perusteella omaa jumppasarjaa Aronille. Lasten jakkarat saivat toimia siivekkeinä ja kävelysauvat rimoina ja näiden avulla rakensin kotipihaan kahden esteen jumppasarjan, jossa kolmas este oli sitten tokohyppy. Maanantaina reeni edistyi niin, että tokohyppy oli 80 cm korkea ja niitä ennen oli nämä pikkuhypyt. Aron meni oikein sujuvasti ja näytti, että se ihan alkoi miettiä sitä hyppyä. Näiden pikkuesteiden tarkoitus on saada koira vähentämään laakahyppyjä ja kasaamaan itseään ns. ylöspäin. Ja tänään harjoitus jatkui metsälenkin jälkeen samaantapaan, mutta tokohyppy nousi kierros kierrokselta, joten neljännellä hyppykerralla este oli 90 cm ja Aron selvitti sen hyvin. Koira etenee tosi motivoituneesti tällä jumppasarjalla eikä kummallakaan kertaa ole kieltäytynyt hyppäämästä.

Hyppyreenin jälkeen juoksutin Aronia kierroilla ja näissä stoppeja. Yhdessä stopissa kävi maahan, muut oli tosi hyviä pysäyksiä. Unelmoin siitä, että samanlainen stoppi olisi joskun luoksetuloliikkeessä.

Sitten paikallamakuu pihassa ja pyrin harjoituksessa siihen, että koira ei nouse kertaakaan sieltä ylös omin luvin. Eli nyt ei ollut mitään häiriökoiraa, mutta kävelin itse eri suuntiin, välillä piiloon, välillä kävin tamppaamassa mattoja jne. Lyhyt harjoitus eli 4 min makuu ja taisin käydä 3 kertaa palkkaamassa koiran sinne paikkaan ja taas poistun tekemään jotakin ihmeellistä tai sitten seisoin vain selin koiraan nähden.

Loppuun seuraamista, jossa Aron ei ollut ajatuksella ihan mukana, huomautuksen jälkeen tsemppasi.

Kohta pitänee vielä tehdä ennen iltaruokaa kaukokäskyjä ja sitten mennään nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti