lauantai 6. marraskuuta 2010

suuri saavutus kaukokäskyissä ja agilityä kanalassa

Päiväämme mahtui upeita kohokohtia.
Aron on oppinut, mitä tarkoittaa ETU. Se tarkoittaa nimittäin istumasta seisomaan siirtymistä takatajalkoja liikuttamatta. Ja se osaa sen. Ihan mieletöntä!! No se osaa sen nyt ainakin täällä sisällä ja välimatkaakin pystyy ottamaan ihan koko eteisen mitalla, se silti tekee sen. Eli kaukokäskyissä vaikein osuus on enää jäljellä eli miten tästä mennään takaisin istumaan liikuttamatta sitä takapäätä. Tähän käskyksi tulee TAKA, mutta on niin vaikeeta. Ja jos käytän perus istu-käskyä tulee se takapää sieltä heti eteenpäin. Toinen mikä melkein odottaa läpimurtoa, on seisomasta maahan meno, se onnistuu nyt noin 50% todennäköisyydellä oikein.

Mutta lauantai-ilta kului meillä kana-areenalla. Siellä oli bordercollieyhdistyksen järkkäämä aglitypäivä, jossa kouluttajana Lotta Vuorela. Niin älyttömän kiva kouluttaja, että tykkään, kuuluu ihan kouluttajien top ten-listalle. Kyydissä meillä oli mukana Miinu ja Bertta bc ja Aron oli oikein mielissään kun sai tyttö-ystävän kyytiin myös.

Meidän ryhmässä oli 4 koiraa ja 2 tuntia aikaa. Kaikki koirat olivat kaltaisiamme aloittelevia koiria ja kaikki tehtiin samat harjoitukset, toistojen määrä meni kuitenkin tarpeen mukaan.

Aron aloitti rengas-leikillä, jossa kutsuttiin Aron läpi renkaan ja makupalapalkka heitettiin koiralle. Kun se oli saanut namin, kutsui toinen sitä samaan tapaan renkaan toisella puolen ja näin saatiin lyhyessä ajassa paljon toistoja renkaalle. Lisäksi pystyin ottamaan etäisyyttä esteeseen tms. Tosi hyvä harjoitus ja sopi meille kun ollaan viime viikon sisällä tehty vastaavan tyyppisiä juttuja hypyllä tai pk-a-esteellä.

Sitten tehtiin putken kanssa "putkeen pimeästä kulmasta"-treeni. Tässä koira lähetettiin putkeen, jonka suu ei näkynyt, eli koiran piti itse hakea putken suu. Todella mielenkiintoista sanoi Aron ja joutui oikein pohtimaan, että mistä se putken suu löytyy. Tehtiin useita toistoja ja aina vaikeutettiin kulmaa mistä lähetin Aronin putkeen.

Kolmas harjoituskierros sisälsi "jarru putki"-treenin. Tässä ideana oli, että jos on suora putki, ottaa koira usein kovan vauhdin siihen ja saattaa jopa suorittaa seuraavan esteen, minkä näkee sieltä putkesta. Nyt koiralle opettiin vihje, että tullaankin kääntymään heti oikealle tai vasemmalle putken suulta ja tätä vahvistettiin jättämällä narulelu sen putken puolelle, mihin tullaan kääntymään. Sitten putkikäsky, vihje-käsky juuri ennen kun koira sujahtaa putkeen ja sitten se jo kääntyikin heti putkesta tultuaan sinne narulelun suuntaan. Hauskaa. Lopulta kokoiltiin ilman narulelun laittoa ja kääntyihän se koira sieltä ihan oikein.

Viimeinen kierros sisälsi ihan ensin perushyppy sarjan, kolme hyppyä peräkkäin ja ohjattiin molemmilta puolilta. Aron hyppeli hienosti ja estekorkeus oli 50 cm. Hyppytekniikka oli Lotan mielestä ok eikä rimoja lentänyt, joten hyvältä vaikutti. Sitten piti tehdä valssi, kaksi hyppyä ja valssi putkeen. No koira meni juuri niinkuin ohjasin ja tein valssin ensin monta kertaa ilman koiraa ja sitten koiran kanssa. Hitsin vaikeeta, mutta lopulta osasin viedä koiran kaksi hyppyä ja valssata sen putkeen. Aron oli hurjan pätevä ja lopulta sen emäntäkin, kun vaan väännettiin valssia ensin rautalangasta.

Miinu teki myös Bertalle hienon jättötempun, joka tulee meidän treenilistalle heti ensi viikolle. Miinu ottaa aina aloituksen agissa niin, että koira asettuu Miinun jalkojen väliin lähtösuoralla. Näin koira ja ohjaaja ikäänkun katsovat heti samaan suuntaan, mitä lähdetään tekemään ja Bertta näytti, kuinka hauskaa on ottaa tämä aloitusasento. Kivaa siis löytää uusia juttuja, jotka helpottaa meidän yhteistyötä :-)
Hirmu kiva agilitykerta, että tätä lisää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti