torstai 11. marraskuuta 2010

nenäpunkkeja?

Tänään soitin aamulla eläinlääkärilleni ja kerroin, että koiraani vaivaa joku näistä kolmesta; alkava kennelyskä, hengitystie-infektio tai nenäpunkki, mikä näistä on vaivamme syy? No lääkäri sanoi, että kennelyskään liittyy ihan selkeä yskähtely, hengitystie-infektioon infektion oireet ja nenäpunkkiin kertomani oireet sopii. Ainoa vaihto-ehto on poissulkea nenäpunkit nenäpunkkilääkityksellä. Ja jos se ei nyt ole nenäpunkki, huomaan sen kyllä ja koirat saavat tehokkaan loislääkityksen tähän syksyyn.
Joten ensimmäiset tabletit on nielty ja nyt pitäisi olla viikon verran omissa oloissa tartuttamasta muita. Viikonlopuksi olisi tietty ollut suunniteilla vaikka mitä kivaa reenailua, mutta ei auta. Peukut pystyyn siis, että kyseessä on tämä punkki eikä mitään sen vakavampaa.

Tänään kävin tunnin verran ulkoilemassa Jimmyn ja Aronin kanssa. Elviksellä oli vatsa jostain syystä tosi löysällä ja jätin sen kotiin kuivattelemaan takapuolen karvojaan. Lenkin jälkeen oli hyvä vähän reenailla kotipihassa tokojuttuja.
Näistä ruutu oli Aronin nyt vaikea hahmottaa, sillä pihan lumen seassa olevat keltaiset ämpärit eivät jotenkin hahmottuneet Aronille ja se teki ihan ihme ruutuja. No tein kuitenkin pääasissa sitä ruudun loppu-osaa, jossa Aron makaa ruudussa ja meikä hengailee edestakaisin ja palkkaan rauhallisesta ruudussa olosta. Taidan tehdä nyt ruudusta sivulle kutsumisia vain joka 10.kerta ja kaikki muut ruudun loppuosaharjoitteet on siellä ruudussa pysymistä. Sivulle tuloja voi sitten harjoittaa ilman ruutuakin.

Vähän harjoiteltiin pihassa myös merkkiä ja muutama kaukokäskyjen siirtyminen.

Luoksetuloissa huomasin, että vauhti on tippunut täysin. Koira ennakoi todella paljon stoppeja, joten suorien luoksetulojen suhde stoppien määrään pitää nyt myös nousta. Lopetin reenin kahteen suoraan luoksetuloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti