tiistai 8. helmikuuta 2011

Vetoja ja tokoja

Sunnuntaina pidettiin tokon suhteen täysi vapaapäivä. Frosty field`s porukalla kuitenkin ihmeteltiin su-aamupäivällä vetokelkkailua. Riikan ja Jarin naapurissa on on vetosystemejä harrastava husky-perhe, josta saatiin kelkka lainaksi. Idea oli hommassa sama kuin suksilla vetohiihdossa, tosin ohjaaja pääsee helpomalla kuin hiihtäen. Ja Aron osoitti taipumuksia tähänkin hommaan, toivottavasti saan Riikalta pari kuvaa tähän kohtaan :-)

Koska talvinen vetohommelointi on ihan huippua, kävin suksien kanssa lenkittämässä koiria maanantaina heti töiden jälkeen. Ja se on niin hienoa, kun Aron lähtee täyteeen laukkaan ja suksi luistaa perässä. Tosin Elvis repii peliverkkarinsa tässä hommassa ja keskittyy haukkuen pysäyttämään minut....Mutta tehokas lenkki tuli tehtyä, jossa koirat sai välillä laukata ja sitten kahlata lumisessa metsässä meikäläisen pysyessä hyvin hangen päällä suksien avulla.

Mutta ma-iltasella vielä Meirän halliin Pian kurssille, neljäs kerta taisi olla menossa. Nyt teemoina jäävät ja noudot.
Jäävissä tein liikkeestä istumisen, missä pieni vartalo-apu varmistaa onnistumisen. Todettiin Pian kanssa, että kokeessa mielummin tämä pieni apu kuin kokonaan väärä asento koiralla.
Noudoissa tulikin pähkäiltävää. Ensin tehtiin metallinouto tasamaa-systeemillä ja tässä suoritus on melko hyvä. Siirtyminen perusasentoon tästä noudosta on vajaa, joten jumppaa ja jumppaa vielä lisää, että solahtaa kivasti sivulle. Metallin kanto ja luovutus oli ei nyt ihan erittäin hyviä, mutta huonon pito-otteen kanssa painineena meille mukiinmeneviä. Suu löystyy koiralla ihan vähän siinä kohdassa kun käsi tulee kapulaan kiinni. Se mitä tuli työstöön oli kapulan nosto, Aron siirtää jotenkin tassulla kapulaa ensin ja sitten tarttuu. Nosto voisi olla paljon nätimpi ja nyt mietinnässä onkin ihan opettaa koira kiertämään noutokapulan taakse ja tarttumaan siihen ja siitä tulemaan suoraan minua kohti. Joten tänään taidan iltasella katsella kotipihassa, että millä saan aiheutettu sen, että koira kiertää ensin kapulan taakse ja sitten nostaa sen. Nyt jos koskaan on hyvä aika työstää tuota.
Hyppynoudossa Aron ennakoi peppunsa kanssa ja käsky-sanalla peppu nousi, muäs koiran asento oli jo sellainen, että sanakin vain ja ampaisen noutoon. Tähän Pia suositteli kuunteluharjoituksia, että sanalla kukka ei vielä haeta kapulaa. Lisäksi koira ei ole suora luovutustilanteessa ja siitä kun sanon sivu-tulee sivulle meno vielä vaikeamman kautta ja näin ollen jää vajaaksi. Noutoliikkeestämme löytyi vielä monta kohtaa mitä parannetaan.

Lopuksi paikallamakuu. Tässä pidä-käsky on toimiva, sillä saatiin napakka maahanmeno Pia-liikkurin ollessa meidän kohdalla. Ylösnoustessa en malttanut odottaa Piaa vaan sanoin Aronille sivu ensimmäisellä käskyllä. Ryhmämakuuta tehtiin ylipitkä aika varmaan 5 min ja minä hermoilin piilossa, onneksi koira ei tätä tiedä eikä nähnyt. Aron haisteli maata heti jättövaiheessa, muuten oli ollut rauhassa, kerran laski pään maahan ja nosti sen jossain vaiheessa takaisin ylös, mutta siis itse makuu ok. Pia kierteli koirat ainakin kerran ja yksi ryhmän koirista ei millään tainnut pysyä maassa, joten sitä korjattiin ja palkkailtiin siinä moneen kertaan. Onneksi Aron ei häiriintynyt moisesta ja makasi paikoillaan pätevän Elli-westien vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti