maanantai 26. marraskuuta 2012

Harjoituksia

Eilisen innoittamana harjoiteltiin tänään:

Sisällä keskittymistä vaativia temppuja, Aron treenasi liikkumatta-käskyä, siinä seistään paikallaan ja vasta kun seisoo paikallaan eikä häntäkään liiku, tulee naks. Piti tehdä tätä ihan eteisen peilien edessä, että näin selvästi hännän pysähtyvän.
Treenattiin myös pääkky-käskyä, missä Aron pistää päänsä maahan etutassujen väliin, siinä nyt tiukka kriteeri, että myös tässä ei saa mitenkään liikkue, ei edes häntä.
Muisteltiin myös tokon kaukokäskyjä.

Pirjo-apuohjaajan ja namien/namikipon kanssa harjoiteltiin Kyötikkälän kentällä seuraamista, jossa vapautus namikipolle ihan pienestäkin. Myös perusasennossa istumista häirittynä sekä seuraamisessa häiriöitä. Liian paha häiriö oli narupallon heittely, Aron alkoi kaivata sitä palloa. Tehtiin myös tuomarille ilmoittautumisia, joissa Aron oli ihan tosi hyvä istuessaan tuomarin edessä, se oli ihan hipi hiljaa ja keskittynyt. Wau!!! Palkka tuli näissä joka kerta tuomarilta ja ihan viimeisellä kerralla tuomari antoi sen pallon palkaksi ja lähdettiin sen kanssa kentältä pois.

Sitten seuraamista kaikkialla muualla kuin treenikentällä eli iltalenkillä treenattiinkin huolto-aseman pihassa. Treenikentät aiheuttaa Aronille tietyn mielikuvan mitä kuuluu siellä tehdä ja nyt Elinan vinkistä, me tehdään matalavireisiä seuraamispätkiä joka paikassa. Aron oli ihan huippu tässä iltamyöhän huolto-asematreenissä, heitin aina namin itsestäni poispäin kun koira oli hyvä. Näin sen piti namin jälkeen hakeutua uudestaan siihen seuraamispaikkaan. Tässä treenissä Aron oli lähes äänetön, kerran tuli piip. Ja harjoittelin sitä maailman vaikeinta eli vain hidasta seuraamista. Tämä on Aronille se maailman vaikein juttu, koska se vaatii keskittymistä. Ja jos koiran mielentila on liian korkea, se ei voi keskittyä. Ja jos Aron ei voi keskittyä, se seilaa ja vaihtaa paikkaa ja ääntelee. Mutta nyt sen vire ja asenne oli keskittyneet ja treeni meni superisti. Pieniä pätkiä ehkä 4 askelta hidasta seuraamist ja sitten vapautus. Näitä me tehdään nyt sitten joka päivä ja kaikkialla muualla kuin treenikentällä. Niin siistiä!

Aamulla oltiin myös esineruutuilemassa Pirjon ja Jakin kanssa. Tehtiin tuttuun rinteeseen,  täysikokoinen ruutu, mmutta tänään vietiin 5 esinettä Aronin kanssa, näistä vain 2 taakse ja kolme melko eteen. Takana oli pikkuiset esineet ja edessä vähän isommat. Aron oli superkiihkee ja motivoitunut. Se teki 4 täydellisen suoraa pistoa ja yhden ei niin täydellisen, mutta esineet nousi ja oltiin molemmat liekeissä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti