perjantai 30. marraskuuta 2012

Keskittymistä

Kuluneella viikolla on on vain haaveiltu ihaniata metsälenkeistä, pimeä tulee niin kovin aikasin, että tyydymme ulkoilemaan hihnassa kotinurkilla. Siellä täällä aina valoakin on, joten joka päivä on tehty lenkin varrella hidasta seuraamista milloin missäkin. Olen saanut paljon tosi hyviä pätkiä, mutta ahnehdin myös ehkä liikaa, noin 12 hidasta askelta ja vanha käytös, eli pieni levoton piip tulee esiin. Yritinkin eilen pitää palkkausvälin tiheänä, että koiran mieli pysyy tasaisena.

Eilen lähdin myös lenkille reppuselässä, repussa ruutumerkit ja eteenmenokeppi. Etsittiin sellainen paikka, missä oli edes vähän katulamppujen valoa ja tilaa juoksuttaa koiraa, sellainen olikin yhden rivitaloyhtiön päässä. Katulampun alle 4 tötsän ruutu ja toisen katulampun alle noin 25 metriin yksi merkki. Ja pitkästä aikaa merkille lähetyksiä ja ruutuun menoja. Olipas kivaa! Ensimmäin ruudun Aron meni vähän banaanilla sisään, kun se selvästi yritti hahmottaa ruudun. Jatkossa se tiesi missä ruutu on ja juoksi suoraviivaisemmin sinne. Lopuksi teimme merkin kautta ruutuun, sinne seis ja maa, kutsuin sieltä sivulleni seuraamaan ja siitä lähetinkin eteen, missä pimeydessä meidän eteenmenokeppi oli vietynä. Aron yllättyi ehkä sekunnin verran eteen-käskystä, mutta lähti laukkaamaan eteenpäin, kepin kohdalla hihkuin jessiä ja heitin pallon palkaksi. Aronista oli ihan sairaan hienoa!

Joka päivä ollaan treenattu myös uutta temppua nimeltä tassu. Siinä pitää nostaa tassu -vihjeestä vasen takajalka ilmaan. Tempun opettaminen ei ollut ihan minuutin homma. Aronin kanssa on treenattu paljon takapäätehtäviä, mutta nyt vain yksi tassu. Yhden kerran sen molemmat takatassut kiipesi pitkin seinää, joka näytti kyllä hurjan hauskalta, mutta tätä ei nyt haluttu. Että sain jotenkin homman toimimaan, otin pienen purkin, minkä jätin koiran taakse. Rajasin koiran liikkumatilaa ja tätä kautta sain Aronin tarjoamaan käytöstä, missä se tarjosi yhden takatassun nostamista purkille. Koska naksautin heti siitä kun nosti tassua ilmaan, sain käytöksen esiin, missä se purkki oli lopulta sivuseikka, pääasia, että koira nosti vain sitä yhtä tassua ilmaan välittömästi edellisen naksunamin syötyään. Riittävän hyvä vahvistetiheys ja tassu ja naksu menivät  kilpaa vuorotellen. Röyh sanoi Aron tämän illan jälkeen. Seuraavana päivänä liitin käskyn Tassu tähän ja nyt yritän yleistää temppua, että tassu nousee missä vaan. Teimme tätä siis saadaksemme yhden keskittymistä lisäämään ja virettä laskemaan- työkaluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti