perjantai 30. marraskuuta 2012

Focusta esteisiin

Tasan yksi päivä tällä viikolla vapaata ja sehän pitää heti hyödyntää treeneihin, joten tänään klo 8.30 olin verryttelemässä treenihallilla. Treffailtiin Anu Puskan kanssa ja Anu oli suunnitellut meille yhden simppelin harjoituksen, kaksi suoraa putkea ja 4 hyppyä. Koira odotti ykkösesteen takana ja minä koiraani kakkosesteen takana, kakkoselle merkkaus ja heitto (pakkovalssi) ja tämän jälkeen koira sai mennä seuraavan hypyn ja putken kautta eteenpäin. Näin ollen putken jälkeiset esteet ohjasin takaapäin. Putken jälkeen pari hyppyä ja toinen putki, Anu oli palkan kanssa odottamassa putken päässä harjoitusta ja saatiin kerta kerralta paremman näköistä jälkeä, missä koira ei enää vilkuillut taakseen tulenko minä, vaan sai suullista käskyä mennä vaan eteenpäin. Rima saattoi helposti tippua kakkosella, mutta testattiin, että jos teen merkkauksen vähän kauemmaksi esteestä, tulee Aronille enemmän tilaa hypätä ja tämän idean jälkeen se hyppäsikin ihan puhtaasti. Pääpaino oli tässä harjoituksessa se rohkea irtoaminen eteenpäin. Aron meni hyvin. Onnistui lopulta rimoja tiputtamatta ja hyvässä vauhdissa eteenpäin mennen.

Kakkoskierroksella oli putkien välissä kolme hyppyä ripirinnan ja testailtiin, mikä ohjaus olisi paras, näillekin hypyille tultiin suorasta putkesta, missä luonnollisesti jään koirasta jälkeen. Aron meni hurjan taitavasti heti, kun sain oman liikkeeni sujuvammaksi ja ohjauksen pysymään koko ajan päällä. Eli aivan perusasioiden äärellä ollaan. Anulta tuli aina palkka ja Anun mielestä Aron focusoi itseään esteisiin nyt enemmän kuin minuun. Hyvä näin, sillä tätähän meidän pitää nyt kehittää. Tänään onnistuttiin myös palkkaamaan koiraa paljon, joten Aron oli silminnähden tyytyväinen näiden treenien jälkeen.

Loppuun pelkkää pujottelua, ettei vallan unohdu.

Treenien jälkeen käytiin vielä kivassa sammalmetsässä loppulenkeillä. Vähän oli Aronilla ja Tepolla alkulenkistä hännät kippurassa, kumpikin uroksia, mutta yhden ärinän jälkeen tilanne laukesi ja pojat juoksivat yhdessä niin hienosti. Tämän ärinän aiheutti kyllä Elvis, joka juoksee ja haukkuu, tilanne tasaantui, kun Elvis kulki hihnassa ja nuo bc-pojat rallatteli keskenään ääneti. Kiva, että Aron ja Teppo tulivat noin hyvin toimeen keskenään. Kiitos Anulle vielä kivasta aamupäivästä!

1 kommentti:

  1. No oleppa hyvä.

    Ekalla radalla putkien välissä reenattiin viskileikkausta, josta koira sai lukea suoraan putkeen.

    Aron kyllä meni tosi hienosti!

    VastaaPoista