perjantai 26. heinäkuuta 2013

2 x 5

Otsikko liittyy eilis-illan kehariryhmän treeneihin :-)
Meitä oli 4 koirakkoa jakamassa tunnin treenin ja rataantutustumisen jälkeen treeniaikaa oli 10 min per koira. Keli oli helteinen ja jos treenaa 10 min, on koirat kyllä ihan lääh lääh ja piipussa. Fiksu kouluttajamme Anu ehdottikin, että kaksi 5 minuutin kierrosta ja maksit tekee ensin. Tämä sopi meille ja tuossa ajassa ehtii tehdä kyllä paljon toistoja.

Ratamme alkoi hypyllä ja siitä avokulma kepeille. Aron loiskautti itsensä suoraan ehkä kolmanteen väliin. Juu näitä avokulmia me ei osata yhtään. Paras vaihtoehto oli, että olin niistomaisesti ottamassa koiraa vastaan siellä keppien sisäänmenon kohdalla, näin osui oikeaan väliin.

Kepeiltä sai tykittää putkeen ja putken jälkeen hyppy, jossa niiston kautta koira hyppyyn. Pari kertaa meni pieleen, mutta kun muistaa kaksi asiaa; katso koiraa koko ajan ja liiku kiireesti alta pois eteenpäin se onnistuu.

Puomia sai tehdä pariin kertaan ja tähän otin hetsausmaisia menoja, Aron ikään kuin jännittyy odottamaan käskyä ja käskyn kuultuani laukaisen jännittyneen nuolen tai tässä tapauksessa koiran puomille. Puomin jälkeen takaakierron kautta muutaman hypyn syheröä. Takaakierroissa pidetään nyt hetken aikaa apurimaa, näin saan Aronin kiertämään hiukan kauempaa siivekkeen ja näin ollen hyppykin sujuu paljon paremmin. Lisäksi saan itse aikaa siirtyä radalla eteenpäin sen pienen tarvittavan hetken, joten hyvältä tuntuu tämä takaakiertojen treenaus.
Tämän jälkeen rata jatkui pituudelle, jonka jälkeen oli putki ansaesteenä, tarkoitus oli kääntää koira paljon ennen putkea kepeille. Jostain syystä Aron oli pariinkin kertaan putkessa. Heti, kun tein jonkinlaisen jarrun ennen pituutta ja yritin edes muuttaa rintamasuuntaani kohti keppejä, kääntyi se Aronkin kepeille.
Sitten taas puuhasteltiin takaakiertohypyn kanssa ja parin muunkin hypyn kanssa kunnes aika loppui.

Hyvä mieli jäi ja loppun jäähdyttelylenkki kului vadelmia syödessä Niihaman metsissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti