tiistai 30. heinäkuuta 2013

Aamuiset hyppytreenit

Ihana vapaapäivä, kun se aloittaa hyppytreeneillä. Lähdettiin Petran kanssa sdp-hallille, jossa Aron ja Ray tekivät kaksi kierrosta, Elvis yhden. Ja näin saatiin tunnin treeniaika tehokkaasti hyödynnettyä.

Aron teki aluksi hyppytekniikka harjoituksiaan. Taipuvaa sarjaa ensin pari kertaa molempiin suuntiin, sitten 4 esteen powergrind kahteen kertaan. Lopuksi yhdistin nämä, joten ensin taipuvalle sarjalle, josta sai jatkaa powersarjalle. Taipuvalla koiran pitää lyhentää ja powerilla sitten venyttää kunnolla. Hyvin teki Aron ja oli tohkeissaan, kun ei olla pitkään aikaan tehty näitä.

Kakkoskierroksella teimme paikalta ponnistuksia okserille ja hyvin meni joka kerta. Harmi, kun siivekkeissä loppuu kannattimien paikat 65 cm, vähän isompaa olisi vielä tehnyt mieli hypyttää, sillä kevyesti Aron teki hyppynsä.
Sitten okseria vauhdista. Jostain syystä okseri agility-esteenä on Aronille vaikea. Se ei jotenkin vauhdissa näe sitä takarimaa. Joten nyt kun se tiesi, että kyseessä on okseri, oli sitä kiva treenata. Ensimmäisellä kerralla takarima tippui, mutta huomasin myös, että mun käsi oli ylhäällä. Heti tuli mieleen Anun muistutus, että kädet alas :-). Tämän jälkeen ei sitten rima enää tippinutkaan. Tein okseria ensin yksittäisenä esteenä, sitten putken kautta, että tuli lisää vauhtia. Lopulta tein ympyrää, jonka toisella puolen oli putki ja toisella puolen sen okseri. Oho, kun tämäkin onnistui. Aron teki hyviä ja itsevarmoja hyppyjä.

Lopuksi kepeille menoja avokulmista sekä puomi pariin kertaan vahvistaen hyvää kontaktille menoa. Aron teki oikein hyvin.

Ray oli oikein innoissaan lihapullapalkkioistaan ja lupasi tehdä ihan mitä vaan, että saisi lihapullaa.  Kahden kierroksen aikana se tutustui rengas-esteeseen. Laitettiin rengas niin alas kuin sen saa ja istuttiin Petran kanssa molemmin puolin estettä, Ray meni meidän väliä edestakaisin, välissä vain rengas. Se oli luonnonlahjakkuus. Kerran ohjattiin namilla ja sitten se menikin sitä näyttämättä.
Ray teki myös suoria putkia, joissa olin namikipon kanssa vahvistamassa, että kannattaa irrota Petrasta ja juosta putkeen. Kun tämä onnistui lisättiin toinen putki perään. Ray tietysti juoksi intona kahta pitkää putkea peräkkäin ja sai siinä lapsikin liikuntaa, kun samalla Ray tottui siihen, että tähän lajiin kuuluu se juoksevakin tekijä.
Ray teki tänään myös elämänsä ensimmäisen u-muotoisen putken. Lopuksi muutama toisto vielä kuudelle kepille, joissa verkot ja namikippo päässä. Pieni meni kovin innoissaan ja sellainen keppien pujottelurytmi näkyi nyt.

Elvis teki Petran kanssa myös näitä suoria putkia ja hyppeli viiden esteen hyppysarjaa. Aluksi se tuli sarjalta ulos kolmannen esteen jälkeen, mutta kun pikkusen avustin suoran päässä, se hyppeli tuon estesarjan vallan hienosti. Elvikselläkin oli tosi hyvä tekemisen meininki eikä jännittanyt tuota hallia yhtään.

Sellaista meillä tänään, nyt lasten kanssa uimahalliin, ettei päästä vaan laiskistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti