maanantai 29. heinäkuuta 2013

Morsianta katsastamassa

Aronin pään menoksi on syksylle mukavia suunnitelmia. Isä-suunnitelmia!
Ja sen vuoksi olimmekin tänään tienpäällä tutustumassa tulevaan morsiammeen, hänen omistajaansa ja kasvattajaansa. Mukana oli myös muutama mahdollisesti tulevista pennuista kiinnostunutkin, joten vietimme treenien puitteissa sangen mukavasti useamman tunnin.

Tässä linkkiä tästä pentuesuunnitelmasta.

Tapasimme kuitenkin Keuruulla ja treenit oli Aronille ikään kuin vieras kenttä/ vieraat ihmiset-treeni, joista se suoriutui mukavasti.
Aron aloitti tokotreeneillä, joissa se teki ruudun, palkka ruutuun pysähtymisestä. Itse sanoin seis-käskyn ihan pikkuisen myöhässä ja Aron pääsi ihan ruudun takarajalle. Jos oltaisiin oltu kokeessa, olin joutunut korjaamaan ruudun paikkaa, niin taakse pääsi. Palkkasin tämän kuitenkin, kun koira pysähtyi juuri silloin kun käskin.
Sitten väliin yksi suora luoksetulo, hyvin tuli eikä ennakoinut mitään, vauhdista palkka.
Sitten ruutu kokonaisena liikkuroidusti, meni hyvin vain ainoastaan pieni piip liikkeen loputtua. Ilmeisesti kysyi heti, että missä palkka. Minä taas yritän vältellä sitä, että pallo heti lentää. Ensin kehut ja sitten vasta.
Tämän jälkeen ohjattu nouto, haettiin oikea. Tässä namipalkka liikkurin kävelyjen jälkeen, tykkään kun Aron ottaa kontaktin siinä kohtaa, kun liikkuri sanoo käsky. Palkkauksen jälkeen Aron sai mennä lennosta merkille ja sitten hakea oikean. Tässä palkka nostosta.
Lopuksi kaukot. Näissä kaikki muu sujui niinkuin pitäisi, mutta takakäskyllä eli seisomasta istumaan ei tainnut riittävästi ajatella taakse. Hyvin kuitenkin ja tämän jälkeen runsaat kehut/riemut ja sitten vasta pallo.


Kakkoskierroksella Aron näytti peekoota. Teimme A-estenoudon, jossa kapula hukkui ja kävinkin itse katsomassa, että mihin se kapula lensikään, siirsin kapulan vähän näkyvämmälle ja sitten Aron sai kiivetä ja hakea kapulan. Palkka takaisin tullessa.
Sitten teimme luoksetulon pitkältä matkalta, pari 2kiloisen vauhtinoutoa ja lopuksi kaksi eteenmenoa kosketuskepille, joista jälkimmäisellä käskin maahan.

Hyvät treenit, joskin pysyttelin mukavuusalueella eikä tehty mitään, mikä voisi pilata tunnelmaa.

Kentän jälkeen metsään, jossa meitä odotti 900m pitkä jälki 4 kepillä. Metsä näytti tasaisen mukavalta kangasmetsältä mustikan varpuineen ja sammalpohjineen. Aron oli kyllä lääh lääh juuri hetki sitten päättyneen kenttätreenin jälkeen, mutta pääsi jäljestämään pienen juottohetken jälkeen.

Janalla Aron oli huono! Just kun olin kehunut, että se menee suoraan ja laukalla vaan näin kävi, että laukkasikin ehkä 5 metriä ja teki mutkia. Kuin ihmeen kaupalla lopulta oltiin jäljen nostokohdassa. Luultavasti meni ihan oikein ja jäljestys alkoi. Kaksi ekaa keppiä nousi hienosti. Seuraavassa keppivälissä sotkin itse tuota hommaa. Aronilla oli nimittäin liina kietoutunut takajalan ympärille ja silti se vaan jäljesti. Laskin liinaa löysäksi, mutta lopulta huomasin, että pakko pysäyttää koira ja irroittaa se liina sieltä takajalasta. Hetken päästä oli taas sama tilanne, mutta nyt liina kulki molempien takajalkojen välissä pahasti ja taas keskeytys ja liinan korjaus. Ilmeisesti kolmoskeppi jäi meiltä näihin kohtiin. Neloskeppi ja viimeinen keppi nousikin kivasti, sitä ennen oli piikki, jossa Aron hetken pähkäili, että miten tämä menee. Koska en itse tiennyt jäljen kulusta mitään, en
luonnollisestikaan voinut mitenkään auttaa :-)

Päivän päätti esineruutu, josta Aron haki ihan mukavasti 3 esinettä. Ruudussa ei nähnyt koiraa, joten en tiedä miten se liikkui takarajalla, mutta kaikki esineet se haki ja luultavasti aikakin olisi ihan riittänyt, jos koetilanne olisi ollut.

Kivaa treenata meille vieraissa paikoissa, kiitos mukana-olleille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti