tiistai 9. helmikuuta 2010

Kotipihareeniä

Maanantain pidin kummallakin koiralla aivojen tuuletuspäivänä. Näytti tehneen kummallekin hyvää :-)
Aron harjoittelee sisäreeninä peruutusta. Tätä lähdin tekemään sunnuntaina niin, että vein makupalakäden lähelle Aronin etujalkoja, jolloin sen oli luonnostaan peruutettava haistaakseen makupalakättä. Naks saman tien kun otti askelia taakse ja namit tuli kädestä siihen paikkaan. Ja kun tätä on pienissä pätkissä naksuteltu, niin tänään pelkkä käden liike sai jo Aronin ottamaan askeleita taakse, jes. Jatkossa on tarkoitus saada käsiapu häivytettyä pois ja saada peruutukselle nimi.
Kotipihassa lasten leikkiessä ympärillä tein taas pienet ohjatut reenit. Nyt makupalalautaset siirtyivät keskipisteestä viiden metrin päähän. Otin kaikkiaan neljä toistoa, ensin kaksi vasempaan ja sitten kaksi oikeaan. Joka kerta Aron seisoi hyvin merkin takana ja odotti käskyä ja meni aina oikein. Vasta nyt sisällä tajusin, että Aron oli kyllä joka kerta matkassa mukana, kun vein niitä makupaloja lautasille. Seuraava ohjattu täytyy tehdä jonkun kaverin kanssa niin ,että joku muu vie ne namit kohteeseen ja katsoa onnistuuko tämä sitten enää. No eihän tässä siinä mielessä ole virhettä, mutta ainakin sitten tiedän, jos ensi kerralla tulee jotakin muuta kuin käskyn mukainen tapahtuma. Ja toisekseen pennun koulutuksessa on hyvä pitää onnistumisprosentti aika korkeana ja se tänään nyt toteutui.
Ohjatun jälkeen taisin ottaa neljä tänne-käskyä, niin että heitän itsestäni poispäin namin ja kun Aron lähtee namin perään ja syö namin, kutsun sen Tänne. Tänne tarkoittaa, että tule eteeni istumaan. Kaksi ekaa istui tosin hyvin, kolmannella vähän vino ja neljäs taas tosi hyvä. Kaikki istumiset ilman käsiapuja. Tähän oli hyvä lopettaa ja viedä Aron sisälle ja vaihtaa koiraa.

Elvis otti alkuun muutaman seisomisesta istumisen. Sillehän on erittäin vaikea se tilanne, että se on hypännyt esteen ja seisoo siellä takana ja kun sanon istu, ei yleensä tapahdu mitään, ehkä toisesta käskystä istuu. Caritan hyvä vinkki on reenata tätä ilman estettä ja tänään Elvis osasi sen sujuvasti pariin kertaan. Siitä luoksetulon pariin. Ensin suora luoksetulo, jossa heti heilutin narupalloa sivullani ennakoinnin estoksi. Sitten sama uudestaan, mutta nyt pallo tuli esiin vasta puolesta välistä, just siitä missä yleensä stoppi tulee. Sitten kolmas luoksari stopilla ja nyt pallo lensi jo ilmassa ennen kuin koira ehti pysähtyä. Hyvä meitsi, sillä tämän ajoittaminen on minulle jotenkin hankalaa, eli heittää lelu samaan aikaan käskyn kanssa ja vaikka koira ei vielä siinä vaiheessa seiso. Sitten neljäs taas läpijuoksu, josta ihan viime metrillä heitin lelun. Nyt läpijuoksut näytti hyviltä.
Sitten loppuun kaukokäskyharjoitus. Meidän pihan grillikatoksessa oli ihmisiä ja ne piti siellä sopivaa häiriötä, joten mentiin mahd lähelle katosta ja laitoin koiran niin, että äänet tulivat koiran takaa. Hyvin Elvis keskittyi harjoitukseen ja ensin pelkkä istumaan nousu, hyvin palkkasin, sitten koko rimpsu kokeenomaisesti ja aina asennon vaihdon välillä laskin mielessäni kuuteen, onnistui ja lihapulla maistui Elvikselle palkaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti